in

Italia, măsurile de izolare vor fi PRELUNGITE până la 3 mai. Conte: ”O decizie dificilă, dar necesară”

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat vineri că măsurile de izolare împotriva răspândirii noului coronavirus vor fi prelungite până la 3 mai. Premierul Conte a numit aceasta ”o decizie dificilă, dar necesară”. Restricţiile la nivel naţional au fost introduse pentru prima dată la 10 martie şi urmează să expire la 13 aprilie.

Numărul de noi decese de COVID-19 înregistrate în Italia a fost vineri de 570, în scădere față de 610 cu o zi înainte, în timp ce numărul de cazuri depistate a scăzut la 3.951, comparativ cu 4.204 joi.

Ultimele bilanțuri din Italia confirmă ceea ce experții numesc un platou de noi cazuri și de decese, care nici nu cresc numeric, dar nici nu scad pronunțat. Numărul total de morți de la declanșarea epidemiei, pe 21 februarie, a ajuns la 18.849, a anunțat Agenția de protecție civilă, cel mai grav bilanț din lume.

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 147.577, al treilea cel mai mare bilanț din lume, după SUA și Spania.Vineri se aflau la terapie intensivă 3.497 de persoane, în scădere față de joi (3.605), al șaptelea declin zilnic consecutiv. Dintre cei diagnosticați inițial cu COVID-19, 30.455 au fost declarați vindecați, față de 28.470 cu o zi înainte.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia, o altă zi cu date în scădere, MAI PUȚINI MORȚI ȘI INFECTAȚI față de ieri, aproape 2000 de vindecați

Italia, altă asistentă medicală română, victimă a coronavirusului. Corina a murit singură în casă, la 41 de ani