in

Italia, mii de manifeste cu o femeie însărcinată, împotriva ius soli.”Italieni sunt fiii de italieni”

Reforma cetăţeniei nu există încă, însă CasaPound Italia (CPI), mişcare politică de extremă dreapta, deja strânge semnături pentru a o anula.

Mișcarea a împânzit cu manifeste o sută de oraşe italiene. Acestea arată profilul unei femei însărcinate cu două săgeţi, una către ea şi una către burtă, pe ele fiind scris “italiancă” şi “italian”, apoi întrebarea: “Simplu, nu?”. Apoi sloganul: “Cetăţenia nu se dăruieşte”, şi o invitaţie: “Să anulăm ius soli. Sunteţi gata să semnaţi?”

Pusă aşa, s-ar părea că pentru CPI, care în programa sa predică blocarea fluxurilor migratorii şi intrări selectate pe baza etniei şi religiei, fiii imigranţilor nu ar trebui să fie niciodată italieni. Ius sanguinis şi gata: pentru a fi italian trebuie să ai mama italiană. Foarte probabil cu burta albă şi catolică.

“Începe în mod oficial campania de strângere de semnături a CPI pentru a împiedica o lege nebunească şi nedreaptă, dorită de Pd şi Ncd cu «oportuna» abţinere a M5S, să ducă la îndeplinire distrugerea ţării noastre”, spune liderul CasaPound Italia, Gianluca Iannone, susţinând, în mod eronat, că legea “chiar ajunge să discrimineze cetăţenii europeni prevăzând dreptul la cetăţenie numai pentru cei care au părinţi născuţi în afara continentului”.

Potrivit CPI, reforma ar fi “actul final al unei strategii menită să distrugă ceea ce rămâne din identitatea italiană şi să permită ca naţiunea noastră să fie redusă la laş teren de luptă pentru cei care gestionează imigraţia ca un instrument de presiune în echilibrele geopolitice internaţionale. O strategie susţinută în mod miop şi sinucigaş din partea acelor italieni care în mod cinic doresc să dispună de nouă limfă vitală pentru a alimenta afacerea imigraţiei”.

În joc nu ar fi deci “drepturile străinilor”, ci “identitatea”.

“După ce ne-au luat drepturile, discriminând în mod sistematic italienii în favoarea străinilor privind dreptul la locuinţă, la grădiniţă, la muncă, acum vor să ne ia şi identitatea făcând din noi o minoritate în interiorul ţării noastre. Potrivit CasaPound Italia – încheie Iannone – numai cei care se nasc din părinţi italieni sunt italieni şi ar trebui să aibă interesul să fie italieni. Cetăţenia nu se dăruieşte, la limită se câştigă după ani de angajament şi sacrificiu”.

E.P.

Cătălin Urdoi, un rădăuţean stabilit la Roma, pasionat de fotografie: ”Fur o fracţiune din timpul care zboară”

Cu maşina sub tir, român de 27 de ani mort într-un accident în Puglia