in

Italia, primul caz din lume: un bărbat depistat pozitiv la variola maimuței, Covid-19 și HIV în același timp

Italia, primul caz din lume: un bărbat depistat pozitiv la variola maimuței, Covid-19 și HIV în același timp.

Pacientul, un bărbat italian în vârstă de 36 de ani, a făcut febră, dureri în gât, oboseală, dureri de cap și inflamații la nivelul inghinal la aproximativ nouă zile după ce s-a întors dintr-o călătorie de cinci zile în Spania, în timpul căreia a făcut sex neprotejat cu bărbați.

Citiți și: Italia, numărul cazurilor de variola maimuței au legătură cu călătoriile în străinătate

Italia, primul caz din lume

Bărbatul fusese testat pozitiv pentru coronavirus la trei zile după apariția simptomelor, potrivit unui raport de caz publicat în Journal of Infection. La doar câteva ore după testul pozitiv la coronavirus, i-a apărut o erupție pe brațul stâng.

Câteva zile mai târziu, a spus el, bășicile s-au răspândit pe corpul său, făcându-l să meargă la camera de urgență a unui spital din Catania, un oraș de pe coasta de est a Siciliei.

Pacientul se recuperează de la Covid-19 și monkeypox

O serie de teste efectuate la spital au dus la depistarea virusului monkeypox, Covid-19 și HIV. Testul HIV a arătat o încărcătură virală ridicată, iar numărul său de CD4 conservat, precum și un test negativ cu mai puțin de un an în urmă, indicau că fusese infectat recent.

Pacientul a fost în cele din urmă externat din spital după aproape o săptămână și de atunci s-a vindecat de covid 19 și monkeypox. A rămas doar cu o mică cicatrice.

„Acest caz arată modul în care simptomele variola maimuței și covidul-19 se pot suprapune și confirmă faptul că, în caz de coinfecție, înregistrarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru un diagnostic corect”, au declarat cercetătorii de la Universitatea din Catania în raportul lor de caz.

”Sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite pentru această posibilitate”

„Trebuie remarcat faptul că tamponul faringian de monkeypox a fost încă pozitiv după 20 de zile, ceea ce sugerează că aceste persoane pot fi încă infecțioase la câteva zile după remisiunea clinică”, a adăugat raportul.

Cercetătorii au adăugat: „Deoarece acesta este singurul caz raportat de infecție simultană cu virusul monkeypox, Sars-CoV-2 și HIV, nu există încă suficiente dovezi că această combinație poate agrava starea pacientului. Cu toate acestea, având în vedere actuala pandemie de Sars-CoV-2 și creșterea zilnică a numărului de cazuri de monkeypox, sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite pentru această posibilitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Un iaht de 40 m s-a scufundat în largul portului Catanzaro, a intervenit o navă românească – Imagini dramatice

Româncă prinsă pe aeroportul din Pisa cu 59.000 de euro nedeclarați, zbura în România. Confiscare usturătoare