in

Italia respinge făina de greieri în preparate și declară ”război” alimentelor produse în laborator

Italia respinge făina de greieri în preparate și declară ”război” alimentelor produse în laborator. Guvernul Italiei a aprobat marți un proiect de lege care interzice utilizarea cărnii produse în laborator și hrana pentru animale, argumentând că astfel își salvează moștenirea agroalimentară a țării, a declarat ministrul agriculturii, într-o conferință de presă, după o reuniune a Cabinetului, relatează Reuters.
>>> Citește și: Lumea se înghesuie la pizza cu greieri prăjiți: „Am avut deja primii clienți, în două zile am vândut 16”

Dacă propunerea va fi adoptată de parlament, industria italiană nu va avea voie să producă alimente sau furaje „din culturi celulare sau țesuturi derivate din animale vertebrate”, potrivit unui proiect al proiectului de lege văzut de Reuters.

Italia a anunțat și că făina din insecte nu va mai fi permisă pentru gătit preparate precum pizza sau paste. Aceste două preparate sunt tradiționale în Italia, astfel că trebuie să conțină produse italiene. Făină din insecte nu se află pe lista lor.

Citiți și: O țară din Europa a luat decizia să interzică făina de greieri în preparate, surpriză pentru toată lumea

Italia respinge făina de greieri în preparate și declară ”război” alimentelor produse în laborator

Noile reguli nu se aplică produselor fabricate în altă parte în Uniunea Europeană, în Turcia sau în Spațiul Economic European, se arată în proiect. Fabricile care folosesc carne produsă în laborator ar putea fi închise. O încălcare a regulilor ar putea duce la amenzi de până la 60.000 de euro.

„Produsele de laborator, în opinia noastră, nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii noastre, a tradiției noastre”, a declarat ministrul Francesco Lollobrigida, membru al partidului de dreapta Frații Italiei, al premierului Giorgia Meloni.

Administrația naționalistă a lui Meloni s-a angajat să protejeze alimentele Italiei de inovațiile tehnologice considerate dăunătoare și a redenumit ministerul agriculturii „ministerul agriculturii și al suveranității alimentare”.

Mișcarea împotriva „alimentului sintetic”

Asociația agricolă Coldiretti a lăudat mișcarea împotriva „alimentului sintetic”, declarând că este necesară o interdicție pentru a proteja producția casnică „de atacurile companiilor multinaționale”.

Proiectul prevede ca fabricile în care se încalcă aceste prevederi să fie închise, iar producătorii își pot pierde dreptul de a obține finanțare publică timp de până la trei ani.

Interzicerea cărnii pe bază de celule nu este singura inițiativă pe care Meloni a pus-o în aplicare pentru a împiedica servirea alimentelor neconvenționale pe mesele italiene.

Săptămâna trecută, ea a spus că guvernul pregătește o serie de decrete pentru a introduce etichete informative pe produsele care conțin insecte sau derivate din acestea, pe fondul unei dezbateri privind utilizarea făinii de greieri.

„Oamenii trebuie să poată face o alegere informată”, a scris ea pe Twitter.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Cutremur puternic în Italia

Cutremur puternic în Italia: magnitudine 4,6 cu epicentrul în Campobasso

Moare subit în somn la 39 de ani - Giacomo Aliota

Giacomo moare subit la vârsta de 39 de ani, era sportiv și „nu avea nicio boală”