in

Italia, ordonanță contra secetei: „Spălați vasele cu apa de la paste”

Știri ItaliaMăsuri contra secetei în Italia – În timp ce căldura extremă și seceta continuă să lovească Italia, măsuri originale de combatere a risipei de apă apar în toată Italia. După interzicerii dublei spălări a părului la coafor, acum italienii sunt îndemnați să spele vasele cu apa rămasă de la fierberea pastelor.

Măsuri contra secetei în Italia

ATERSIR, Agenția Teritorială pentru Servicii de Apă și Deșeuri Emilia Romagna, a emis o ordonanță care prevede interzicerea utilizării apei în afara gospodăriilor pentru toate municipalitățile din regiune. 

Așadar este interzis să vă spălați mașina, motocicleta sau bicicleta între orele 8 și 21. Dar și udarea livezilor, grădinilor, și a plantelor, pentru care este indicat să refolosești apa cu care speli fructele și legumele. 

Cei care încalcă prevederea ar putea primi amenzi de la 25 la 500 de euro. Restricțiile sunt de așteptat să se încheie pe 21 septembrie, la sfârșitul verii.

Manual pentru reducerea risipei de apă

Între timp, Municipiul Bologna a emis și un manual pentru reducerea risipei de apă: pe lângă interdicțiile deja enumerate, este indicat să se utilizeze mașina de spălat doar cu apă la temperaturi scăzute și cu încărcătură maximă.

Peluzele, grădinile și piscinele ajung în vizorul ordonanțelor multor alte municipalități italiene. De la Voghera la Parma, Padova, Perugia, Vicenza, Pistoia, Padova, Spoleto, Reggello, Reggio Emilia: apa potabilă trebuie folosită numai pentru alimentație sau salubritate.

Apoi în municipiul Pergine Valsugana, din provincia autonomă Trento, plantele pot fi udate, dar numai cu stropitori manuale de până la 12 litri. În Imperia, cetățenii au un consum maxim zilnic: dacă exagerează, serviciul este întrerupt. În Cogoleto, în provincia Genova, ordonanța prevede că nu se poate face duș pe plajă.

Citește și
►►► Secetă, interzisă a doua spălare a părului la coafor în zona Bologna

Apoi se deschide capitolul fântânilor publice: la Milano primarul Beppe Sala a închis toate fântânile publice. O decizie care este urmărită similar în multe alte municipalități ale Peninsulei: de la Mantova până la Montesilvano, în Abruzzo, trecând prin Sulmona și Levico Terme, în provincia Trento. Într-un mod mai puțin radical, alte administrații au ales în schimb să reducă debitul de apă din fântâni: este cazul lui Cingoli, în regiunea Marche, și al Trento.

Spălați vasele cu apa de la paste

În sfârșit, există municipalități care recurg și la înțelepciunea populară străveche pentru a combate criza apei: este cazul primăriei San Severino, care sfătuiește cetățenii să spele manual vasele cu apa de la fierberea pastelor, care datorită amidonului, are o puternică putere de degresare, scrie www.tgcom24.mediaset.it.  

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
jafuri violente

Italia, jafuri violente la zeci de săli de jocuri, trei români arestați. ”Au devastat localurile, au distrus vitrinele”

guardia finanza

Italia, doi subofițeri de la Guardia di Finanza judecați pentru șantajat, i-au lovit mașina unui român și l-au pus să plătească daunele