Menu
in

Italia, Taxa RAI, nu plătesc menajerele şi îngrijitoarele. Sunt excluse şi tabletele şi smartphon-urile

După tablete şi smartphone-uri, vor fi excluse de la plata taxei Rai (Canone Rai) menajerele, îngrijitoarele şi convieţuitorii care nu fac parte din familia înregistrată la evidenţa populaţiei. Clarificările privind noile scutiri de la abonamentul TV sunt aduse de portalul de informare şi consiliere juridică ”La legge per tutti”.

”Ministerul a asigurat că vor plăti numai cei care posedă un aparat de televiziune propriu-zis şi nu telefoane de tip smartphone, PC-uri sau tablete cu posibilitatea de a recepţiona programele. Acestea ar trebui să fie câteva dintre corecţiile de făcut textului decretului privind taxa Rai respins de guvern”.

A intervenit şi Agenţia Fiscală, clarificând că de la plata taxei Rai vor fi scutite şi menajerele şi îngrijitoarele rezidente (sau domiciliate) în locuinţa unei familii care plăteşte deja abonamentul.

Cât despre convieţuitori (colocatari sau în orice caz persoane rezidente în aceeaşi locuinţă) care nu fac parte din familia înregistrată la evidenţa populaţiei, nici aceştia nu au obligaţia să plătească taxa Rai. ”Motiv pentru care – se citeşte pe La Legge Per Tutti – bărbatul şi femeia care vor decide să trăiască împreună, cu condiţia să nu fie înregistraţi la evidenţa populaţiei în acelaşi nucleu familial, nu sunt obligaţi la plata taxei Rai”.

”Taxa va fi datorată, aşadar, o singură dată pentru toate reşedinţele şi domiciliile familiei înregistrate: adică un întreg de persoane legate prin căsătorie, rudenie, adopţie sau afectiv, colocatari şi rezidenţi ocazionali în aceeaşi localitate”.


Citește și:

Șomajul în Italia: când poți primi bani de la stat, dacă rămâi fără serviciu

Sărbători legale în Italia: când poți să stai acasă, dar ești plătit ca și cum ai lucra

Italia, violenţa asupra femeilor, se acordă concediu pentru victime. Excluse menajerele şi îngrijitoarele

Care sunt condițiile necesare pentru obținerea cetățeniei italiene?

Italia, menajere şi îngrijitoare, bonus de 960 de euro prin declaraţia de venituri

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version