Menu
in

Italia, tentativă de jaf de milioane de euro pe autostradă între Milano şi Lodi, atacată o dubă blindată – VIDEO

Tentativa de jaf a avut loc marţi seară, 28 ianuarie, pe o autostradă din nordul Italiei, unde o dubă blindată care transporta mai multe milioane de euro a fost atacată de răufăcători, însă şoferul a reuşit să salveze preţioasa încărcătură trecând printr-un zid de flăcări.

Ambuscada s-a produs cu puţin înainte de miezul nopţii pe o porţiune de autostradă dintre Milano şi Lodi, oraş situat la circa 30 km sud-est de capitala economică italiană, relatează presa italiană, citând surse din cadrul serviciilor de pompieri şi de poliţie.

Răufăcătorii au incendiat circa zece vehicule, probabil furate, pe cele două sensuri de circulaţie ale autostrăzii.

Mai mult, ei au presărat cuie pe carosabil şi s-au folosit de un camion pentru a încerca să străpungă duba blindată, însă şoferul a trecut prin flăcări şi s-a refugiat la o benzinărie din apropiere.

Potrivit agenţiei ANSA, care citează compania Battistolli, proprietara furgonetei, nimeni nu a fost rănit.

Atacatorii, cel puţin 15, sosiţi la bordul a şapte sau opt vehicule, la rândul lor furate şi găsite incendiate mai târziu pe un drum de ţară, au reuşit să fugă.

Circulaţia pe autostradă a fost blocată mai multe ore, iar în cursul dimineţii s-au format ambuteiaje în această zonă, foarte populată şi activă.

Un atac similar a avut loc în noiembrie 2014, la o distanţă de numai câţiva km, când atacatorii au creat un zid de flăcări pentru a încerca să oprească, fără succes, un camion blindat care transporta 5 milioane de euro. Şi atunci, şoferul şi-a păstrat sângele rece şi a reuşit să scape.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version