in

Italia, un adolescent de 15 ani și-a omorât mama cu 4 lovituri de cuțit, condamnat la 16 ani de închisoare

Italia, un adolescent de 15 ani și-a omorât mama cu 4 lovituri de cuțit. Băiatul a mărturisit crima. Femeia în vârstă de 32 de ani a fost ucisă în locuința sa, scrie corrieredelmezzogiorno.it.
Valentina și-a dorit o ruptură definitivă cu familia fostului ei partener. A vrut să plece, să își ducă copiii, în vârstă de 10 și 14 ani, în siguranță. A vrut ca ei să crească departe de un mediu riscant, plin de cultură mafiotă, cel care îl făcuse pe taică-său să facă alegeri greșite și să ajungă în închisoare.

Citiți și: Italia, își ucide soția cu mai multe lovituri de cuțit, apoi se spânzură, cadavrele găsite de fiica adolescentă

Italia, un adolescent de 15 ani și-a omorât mama cu 4 lovituri de cuțit

Cel mai mare dintre cei doi, cel care a scris pe rețelele de socializare „Tati, tu ești leul meu”, nu a fost de aceeași părere. Certuri, tensiuni și decizia băiatului de a se muta în casa bunicilor paterni, în timp ce mama sa a rămas cu fratele său mai mic într-un alt apartament din aceeași clădire.

Până când, în toiul unei discuții, adolescentul s-a năpustit asupra femeii de 32 de ani, omorând-o cu patru lovituri de cuțit. Acum, la capătul unui proces abreviat, el, acum în vârstă de 15 ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de crimă agravată. Crima a avut loc în casa Valentinei Giunta la 25 iulie 2022.

Judecătorul Tribunalului pentru minori din Catania a acceptat cererea procurorului. Partea vătămată a fost familia victimei, asistată de avocatul Salvo Cannata. Minorul a mărturisit crima în timpul audierii pentru validarea reținerii sale, efectuată a doua zi după crimă de către procuratura care a investigat cazul.

Judecătorul a acceptat cererea procurorului Carla Santocono a emis o ordonanță preventivă. Elemente circumstanțiale foarte grave, subliniase Parchetul pentru minori din Catania, au apărut împotriva tânărului de 15 ani în urma investigațiilor poliției care au reconstituit modul în care crima „s-a petrecut în familie”. Valentina însăși fusese cea care își chemase sora în ajutor imediat după atac.

Copilul nu acceptase plecarea mamei

Potrivit reconstituirii procurorului, tânărul de 15 ani nu ar fi acceptat decizia mamei sale de a părăsi casa și de a se muta împreună cu fratele său mai mic departe de cartierul lor, San Cristoforo, și de familia fostului său partener. El era arestat din 2018 și încă reținut pentru un istoric de furt de mașini și o tentativă de omor.

Un bărbat violent pe care Valentina îl reclamase în repetate rânduri pentru rele tratamente. „Ordonanța Gip-ului”, subliniase procurorul Santocono după validarea arestului, „cristalizează reconstituirea comportamentului material al tânărului.

Acesta, în ultimele luni, locuia cu bunica paternă. Era hotărât să părăsească domiciliul mamei sale, în ciuda faptului că aceasta a păstrat o atitudine protectoare față de fiul său, în fața ostilităților alimentate de familia tatălui său, deținut de ceva timp pentru infracțiuni grave, inclusiv împotriva persoanei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Croații fac cumpărături în Slovenia

Prețurile cresc după aderarea la euro, croații fac cumpărături în Slovenia

Își bătea soția, român arestat lângă Roma

Soț violent, coșmarul unei românce de 35 de ani. „Beat, mă bătea cu mătura în fața fetițelor”. Român arestat lângă Roma