in

Italia vrea să interzică vehiculele cu motoare pe benzină sau diesel, iată care e data limită de înregistrare

Italia se alătură acelor state care vor să interzică în viitor vehiculele cu motoare cu ardere internă. Din 2040, nu vor mai fi înregistrate mașini cu motoare pe benzină sau diesel, a declarat ministrul Transporturilor, Enrico Giovannini, într-un interviu acordat cotidianului roman „La Repubblica” (ediția de joi).

„Ne confruntăm cu o revoluție”, a spus ministrul. El a anunțat stimulente pentru reînnoirea vehiculelor în Italia. În același timp, guvernul prim-ministrului Mario Draghi dorește să investească 600 de milioane de euro în dezvoltarea de piste ciclabile grație finanțării programului de reconstrucție al UE „Planul de redresare”. „Asta ne va schimba orașele, dar și țara, pentru că vom putea dezvolta noi forme de turism”, a spus ministrul.

41 de miliarde de euro pentru infrastructură

Italia intenționează să cheltuiască 41 de miliarde de euro în infrastructură și mobilitate datorită finanțării din „Planul de redresare”. În același timp, țara dorește să investească în integrarea traficului aerian și feroviar. „Trenurile de mare viteză trebuie să ajungă la aeroporturi”, a spus ministrul. În cinci ani, rețeaua feroviară de mare viteză urmează să fie extinsă în mod semnificativ și în sudul Italiei.

Este prevăzută o investiție de un miliard pentru porturi „pentru a le transforma în porturi verzi”. Guvernul dorește, de asemenea, să reducă impactul asupra mediului, a spus ministrul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Accident teribil la întoarcere din Italia, o întreagă familie distrusă: mama, tata și fetița de 7 ani au decedat, grav rănit băiețelul de 10 ani

Accident de muncă la Mirandola, muncitor român despăgubit cu peste 1 milion de euro