Menu
in

Italia vrea să recunoască prima vaccinare ca fiind suficientă pentru „pașaportul verde”

Italia vrea deja să recunoască prima vaccinare ca fiind suficientă pentru „pașaportul verde”. „Cred că și în Italia accesul celor care au prima vaccinare în Austria (…) va fi posibil fără carantină”, ​​a declarat președintele Camerei Deputaților din Italia, Roberto Fico, într-un interviu acordat Agenției de presă austriece – APA.

În timpul unei vizite la Viena, împreună cu omologul austriac Wolfgang Sobotka (ÖVP), el a militat pentru normalizarea rapidă a călătoriilor transfrontaliere. Este „important să încurajăm oamenii să călătorească din nou și să își urmeze obiceiurile de dinainte de pandemie”, a spus Sobotka. La urma urmei, industria turismului „a suferit cel mai intens” în timpul crizei coronavirusului.

Italia a ridicat deja reglementările de carantină pentru călători, a spus Sobotka. „La noi acest regulament este valabil până pe 31 mai. Dacă cifrele vor evolua diferit, ar putea exista o reducere anterioară. ”Faptul că, în absența unei soluții electronice, trebuie să se mulțumească cu un pașaport verde pe hârtie, nu ar trebui să fie cel mai mare obstacol”, a spus Sobotka.

Ambii președinți au fost în favoarea unei soluții europene uniforme pentru certificatul CoV. Este vorba despre „a face ca turismul să meargă peste tot”, spune Fico. Sobotka a spus că Austria și Italia sunt „relativ în armonie”, atât în ​​ceea ce privește „soluția 3G” (testată, vaccinată sau recuperată) pentru „Green Pass”, cât și în ceea ce privește deschiderea restaurantelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version