in

Italianul care a stat din martie până în octombrie internat pentru Covid: „Pentru mine este o gaură neagră, nu-mi amintesc nimic”

Pozitiv la Covid în martie, externat în octombrie: iată povestea lui Stefano Lancilli, 55 de ani, din Lodi, polițist, internat în spitale timp de mai multe luni.

El a fost printre primii care au contractat boala Covid-19 în Italia – diagnosticat pe 4 martie când era deja internat în Codogno, unde s-ar fi putut infecta -, a ieșit din spital abia vineri, 9 octombrie, când s-a întors în sfârșit acasă, scrie Corriere.

Stefano Lancilli este de 37 de ani polițist, în serviciu la Milano și Lodi.

Intrase în spital cu pneumonie, apoi diagnosticul de legionella („cu două săptămâni în terapie intensivă”) și mai târziu spitalizarea la Codogno pentru probleme ortopedice care l-au împiedicat chiar să se miște.

În Codogno din spital începe să sufere de simptomele unei noi pneumonii.

La 2 martie a fost supus unui tampon și două zile mai târziu a fost pozitiv pentru Sars-CoV-2. Este bolnav de inimă și diabetic, nu s-a putut „descurca” cu intubația: „La un moment dat – spune soția sa Nadia – i-au dat 48 de ore de viață. Eram aproape resemnată că-l pierd ». „Cât am avut Covid pentru mine este o gaură neagră – confirmă el -. Cu greu îmi amintesc ceva. Nici nu știam despre pandemie și lockdown”.

„Un miracol, nu văd altă explicație”.

„Pentru reabilitare m-au transferat la Sant’Angelo Lodigiano, mușchii mei fiind complet atrofiați din prinderea forțată, nu puteam să mișc un pas din bust în jos”.

«De când a pus piciorul în spital a slăbit 35 de kilograme – spune soția sa -. I-a trebuit luni până să ajungă chiar de la pat la scaun. A riscat să ajungă într-un scaun cu rotile pe viață. Dar a reușit să înceapă să meargă din nou, medicii au fost excepționali ».

Pe 9 octombrie se încheie lunga reabilitare, iar agentul se întoarce acasă, unde îl așteaptă soția sa Nadia și cei doi copii. Având în vedere starea sa, Ministerul de Interne anticipează pensionarea sa. El nu se va mai întoarce niciodată la locul său în poliție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Azi e sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, Ocrotitoarea Moldovei de 350 de ani

Marius Avram Gal, lider traseist la filiale în diaspora, trimis în judecată de DNA: a pretins 600.000 de lei de la o firmă