Menu
in

Un cuplu de români a jefuit bijuterii din centrul Romei, pradă de 110 mii de euro

Jefuiau magazine de bijuterii la Roma, prada ridicându-se la circa 110.000 de euro.
Cei doi români se prefăceau interesați de achizițiile de bijuterii, apoi profitau de neatenția angajaților. Au fost arestați după o operațiune complexă a carabinierilor.
>>> Româncă de 37 de ani moare brusc pe canapea la Roma: „Credeam că doarme”

Jefuiau magazine de bijuterii la Roma

Un barbat si o femeie, el are 38 de ani, ea 23 de ani, ambii români, au fost arestați pentru furturi de obiecte pretioase in valoare de 110 mii de euro de la bijutieri din centrul Romei. Cuplul s-a prefăcut că este interesat să cumpere bijuterii, în special inele și ceasuri și, profitând de momentele de distragere a atenției de la angajați, au făcut să dispară un colier și un ceas de o valoare considerabilă.

După o anchetă complexă, aceștia au fost arestați pentru că erau suspectați serios de infracțiunile de furt cu dexteritate, de către carabinierii stației Roma San Lorenzo din Lucina. Cuplul este acuzat pentru două furturi împotriva a doi bijutieri cunoscuți în centrul istoric al Romei, efectuate în perioada octombrie 2022 – februarie 2023, când au fost scoase un ceas și un colier de o valoare considerabilă, în jur de 110 mii de euro. Într-un moment de distragere a atenției angajaților, cei doi sunt suspectați serios că au luat rapid ceasul și colierul expuse într-o vitrină lăsată deschisă.
>>> Italia: arestată ”Madame Somnifer”, îngrijitoarea care adormea bătrânele, apoi le lua banii, bijuteriile și ceasurile

Ancheta coordonată de Parchetul din Roma

În urma plângerilor prezentate de proprietari, carabinierii coordonați de Parchetul din Roma au început cercetările începând cu achiziționarea de filmări ale camerelor de supraveghere video în magazine și de-a lungul străzilor învecinate, ceea ce a făcut posibilă conectarea cuplului la ambele furturi.

Militarii au reconstituit că suspecții făcuseră deja câteva inspecții ale activităților comerciale cu câteva zile mai devreme, chiar intrând înăuntru pentru a „studia” și a înțelege cum să acționeze cel mai bine. După furturi, deci, cuplul s-ar fi mutat departe de Roma, pierzându-și urma. Grație analizei atente a imaginilor dobândite, carabinierii au reușit să le intercepteze mișcările, constatând că, de mai multe ori, cuplul s-ar fi mutat din capitală spre nordul Italiei, și au reușit să le urmărească identitatea.

În ultimele zile, carabinieri din stația Roma San Lorenzo din Lucina au descoperit că suspecții s-au întors la Roma, unde stăteau într-un camping din via di Malafede și au activat o serie de servicii de supraveghere și observare pentru a-i depista. Ieri, carabinierii i-au surprins în timp ce, de îndată ce au ieșit dintr-un bungalou, încărcau diferite bagaje într-o mașină și pentru a-i împiedica să pornească din nou și să plece. Bărbatul de 38 de ani și femeia de 23 de ani au fost duși la închisoare unde le-a fost validată detenția, relatează Il Messaggero.
>>> A furat bijuteriile bătrânei pe care a asistat-o: ce pedeapsă a primit o româncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version