in

Jole Santelli, 51 ani, președinta Calabriei, a murit. Fusese aleasă în ianuarie prima femeie președinte a Regiunii

Jole Santelli, prima femeie președintă a regiunii Calabria, a murit brusc joi dimineață în casa ei din Cosenza. Santelli, în vârstă de 51 de ani, era bolnavă de cancer, dar cauza morții sale ar putea fi cardiacă („A murit liniștită în această noapte în casa ei din Cosenza”, se arată într-o notă din regiunea Calabria).

Fostă parlamentară a Forza Italia, a fost aleasă la alegerile din 26 ianuarie 2020 cu lista de centrul-dreapta. S-a instalat în funcție la conducerea regiunii în 15 februarie 2020.

Înainte de a deveni președintă a regiunii, fusese deputat, aleasă la Cameră pentru prima dată în 2001. În cariera sa politică a fost secretar de stat la Ministerul Justiției din 2001 până în 2006 în guvernele Berlusconi, precum și secretar de stat la Ministerul Muncii și politici sociale din mai până în decembrie 2013 în guvernul Letta. Absolventă la Universitatea La Sapienza din Roma, a fost înscrisă în Forza Italia din 1994.

În ultimele săptămâni, ea a fost implicată personal în gestionarea urgenței cu coronavirus în Calabria. Nu părea deloc obosită, în ultimele zile, a lucrat, ca întotdeauna, până târziu, pentru a regla mecanismele organizatorice ale regiunii.

Au apărut și primele reacții. „O durere profundă străbate întreaga comunitate Forza Italia. Pierdem o prietenă, o femeie grozavă, protagonistă a politicii italiene, iubită de poporul ei calabrez căruia i-a dedicat toată viața”, a scris pe Twitter Antonio Tajani, vicepreședinte al Forza Italia, potrivit Corriere della Sera.

„Mă întristează, am fost prieteni o viață întreagă”, a adăugat primarul Cosenza Mario Occhiuto.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Alexandru Nica

Mafiotul român care a semănat panică în zona Torino, amănunte şocante din dosarul în care a fost condamnat. Cine încălca ”Legea tăcerii” era condamnat la moarte

Transporturile din Italia intră în grevă generală, uniunile sindicale au convenit data pentru această acțiune de protest