Menu
in

Lombardia epicentrul epidemiei din Italia, de joi „stingerea” de la 23.00 la 5.00, restricții cerute de toți primarii din Regiune

Numerele coronavirusului cresc din nou în Lombardia, regiunea cea mai afectată de primul val, care revine din nou în centrul pandemiei. Primarii capitalelor de provincie din Lombardia și președintele Regiunii, Attilio Fontana, au cerit guvernului să aplice interdicția de circulație de la 23.00 până la ora 5.00, începând de joi 22 octombrie. Fontana și primarii cer, de asemenea, închiderea magazinelor medii și mari – cu excepția celor alimentare – în zilele de sâmbătă și duminică

Confruntate cu creșterea infecțiilor cu coronavirus, autoritățile din regiunea Lombardia, cele mai afectate în timpul primului val al pandemiei Covid, au solicitat guvernului să aplice o „stingere” începând de joi, 22 octombrie.

Această măsură ar necesita, între orele 23:00 și 5:00 din fiecare zi, închiderea tuturor activităților și oprirea circulației, cu excepția cazurilor „excepționale”.

„Am decis să emitem o dispoziție care este și simbolică”, a spus președintele Regiunii Lombardia Attilio Fontana la Rete4, pentru „a încerca să dăm o lovitură uneia dintre cauzele contagiunii care a repornit și care sunt adunările, viața de noapte, petrecerile, reuniunile în piață, toate lucruri pe care nu le putem controla, pentru că nu putem avea un număr suficient de polițiști și agenți ».

Propunerea – primită în unanimitate de primarii din toate capitalele de provincie din Lombardia, de președintele Anci, Mauro Guerra, de liderii grupului majoritar și de opoziție și de Fontana – a fost deja acceptată, pe fond, de guvern.

„Sunt de acord cu ipoteza unor măsuri mai restrictive în Lombardia. Am aflat de la președintele Fontana și de la primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, și vom lucra împreună în acest sens în următoarele ore ”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Cererea include, așa cum s-a întâmplat în lunile de blocare din primăvara trecută, câteva excepții, pentru a permite deplasarea din motive de sănătate, muncă și necesitate dovedită. Pentru deplasarea în timpul orelor de blocaj, ar trebui să fie necesară o autocertificare: astăzi, marți, va sosi circulara de la Ministerul de Interne.

Cererea Regiunii a fost luată după ce Comitetul Științific Tehnic Lombard a estimat că, la 31 octombrie, ar putea exista aproximativ 600 de spitalizați în terapie intensivă și până la 4.000 în terapie non-intensivă. În prezent, sunt 113 spitalizați în terapie intensivă, 1.136 spitalizați. În zilele dramatice ale lunii martie trecută, Lombardia avea până la 1.300 de pacienți Covid în terapie intensivă.

De câteva zile, numărul de noi infecții în Italia a crescut cu o rată mult mai mare decât cele înregistrate până la sfârșitul lunii septembrie. În Lombardia situația este deosebit de delicată,  luni au fost înregistrate 1.687 de pozitivi noi, cu un procent de pozitivi în raport cu testele efectuate mai mare decât cel național (11,5 la sută, față de 9,6 la sută duminică). Tot luni au fost 6 morți.

În Lombardia, de la începutul epidemiei de coronavirus, 128.456 de persoane au dat rezultate pozitive pentru Sars-CoV-19. Dintre acestea, au murit în total 17.084 de persoane

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version