in

Mafia italiană, infiltrată în agricultură, produse renumite falsificate și contaminate

Mafia italiană se concentrează, în ultima perioadă, pe ferme şi afaceri alimentare, unul dintre puţinele sectoare economice din Italia care înregistrează creşteri în perioada de criză prelungită, au avertizat procorurii antimafia şi asociația Coldiretti, citaţi de Associated Press.

Organizaţiile de crimă organizată sunt specializate pe domenii precise. Procurorul naţional antimafia Franco Roberti a amintit că anul acesta a fost descoperită o „fraudă colosală” în exporturile de ulei de măsline, comisă de ‘Ndrangheta, mafia din sudul Italiei considerată una dintre cele mai puternice din lume.

Astfel, potrivit anchetatorilor, clanul Piromalli, din ‘Ndrangheta din Reggio Calabria, se află în spatele exportului către marile magazine americane de „ulei de măsline extravirgin”, care ar fi, de fapt, produs din reziduurile de la producţia de ulei de măsline cumpărate din Orientul Mijlociu.

Raportul notează că acelaşi clan a controlat şi exporturile de portocale, mandarine şi lămâi în SUA.

Clanul Casalesi, parte a Camorra din zona Napoli, controla o mare parte din vânzările de mozzarella de bivoliţă produsă în zonă, dar şi la fermele de mai la sud, teritoriu considerat anterior ca fiind în sfera de influenţă a ‘Ndrangheta, se mai arată în raport.

Roberti a subliniat că societăţile financiare lipsite de scrupule colaborează, de multe ori, cu mafioţii în sectorul agricol.   El a atras atenţia şi că terenurile agricole din apropiere de Napoli, contaminate cu deşeuri toxice din cauza Camorra, au fost cultivate în continuare cu regularitate.

Procurorul naţional antimafia Franco Roberti a amintit că anul acesta a fost descoperită o „fraudă colosală” în exporturile de ulei de măsline

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Povești din iadul sicilian: ”Au cules portocale şase luni cu pistolul la tâmplă“

Arestată ”Calamity Jane”, românca acuzată de 14 jafuri armate în nordul Italiei, șefa unei bande de infractori violenți