in

Mai mult de jumătate din populația orașului Brindisi a fost evacuată, după descoperirea unui obuz imens

Mai mult de jumătate din populația orașului italian Brindisi a fost evacuată duminică, după descoperirea unei bombe datând din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, informează CNN. Peste 54.000 de locuitori din totalul de 80.000 ai orașului au fost evacuați, iar aceasta a fost cea mai mare operațiune de acest fel efectuată în Italia din 1945.

Obuzul britanic, cu o lungime de 1 metru și o greutate de peste 220 kg, a fost lansat asupra orașului în 1941. Bomba nu a explodat la impact și a rămas intactă până pe 2 noiembrie, când constructorii care voiau să extindă un cinematograf local au găsit-o.

Bomba a fost lovită în timpul lucrărilor, iar astfel misiunea de recuperare a devenit mai periculoasă. Localnicii evacuați au fost lăsați să se întoarcă la casele lor după 6 ore.

Aeroportul din Brindisi, gara orașului, două spitale și o închisoare au fost evacuate în cadrul operațiunii de dezamorsare. O explozie controlată a obuzlui urma să aibă loc ieri. 

Italia a fost bombardată de forțele Aliate din 1940 în 1945, operațiunea începând la 24 de ore după ce dictatorul Benito Mussolini a declarat război Fraței și Marii Britanii.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Viaţa de coşmar a unei “badante” românce la Napoli: “Aş face din nou o revoluţie în ţară şi i-aş împuşca pe toţi politicienii”

Agrigento, român ținut într-o baracă fără curent și apă, plătit cu DOI EURO pe oră, patronul a fost arestat de carabinieri