Menu
in

Mari proteste în Italia contra restricțiilor, proprietarii de restaurante au blocat autostrada A1 lângă Florența

Autostrada A1 a fost blocată astăzi, luni 19 aprilie, timp de mai multe ore la ieșirea Incisa (Florența), în ambele sensuri, de noul protest al proprietarilor de restaurante din asociația Tni (Tutela nazionale imprese) și din mișcarea „Io apro”, împotriva noilor deschideri stabilite în noul decret anunțat vinerea trecută de premierul Draghi, care ar trebui să intre în vigoare în 26 aprilie.

„Nu vom renunța niciodată”, a spus Pasquale Naccari, președintele Tni Italia și liderul protestului, într-un live Facebook. „După 5 ore lungi de blocare a autostrăzii pe porțiunea A1 – a spus Naccari – atât în ​​direcția nord, cât și în cea sudică, am creat întreruperi considerabile ale traficului. Credem că a sosit mesajul puternic și acum guvernul va accepta punctele noastre, altfel vom fi obligați să repetăm ​​gesturi senzaționale ”.

De-a lungul dimineții de astăzi, traficul s-a oprit și s-au format cozi uriașe pe autostradă, cu momente de mare tensiune când un manifestant a fost lovit de o mașină care a forțat blocajul rutier, în timp ce un al doilea a suferit răni la mâini.

Protestatarul rănit a fost transportat cu ambulanța la camera de urgență, starea sa nu este gravă. La scurt timp, șoferul care a forțat blocajul lovind manifestantul și provocându-l să cadă, a fost oprit și identificat de o patrulă a poliției rutiere din Firenze Nord care l-a urmărit la punctul de taxare Barberino del Mugello (Florența) de pe autostrada A1 spre nord. Bărbatul a fost denunțat pentru vătămare voluntară.

Patronii HORECA din Italia contestă metodele noilor deschideri stabilite de guvern și cer: anularea carantinei nocturne, începând cu 25 aprilie deschidere pentru cină și prânz atât în ​​interior, cât și în afara incintei, fără distanțarea doi metri, fără plată doar cu Pos, cu mese și pentru frecventatorii abituali, nu numai pentru rude, voucher de urgență, prelungirea legii Bersani până în 2023, fără pașaport de vaccinare și eliminarea plafonului de 30% pentru despăgubiri.

„Există antreprenori – a explicat președintele Tni, Pasquale Naccari -, oameni obosiți de suferință, care ar dori să se redeschidă și să se întoarcă la muncă, respectând protocoalele restaurantelor și cantinelor de pe autostrăzi. Le-ar plăcea să lucreze înăuntru și nu afară în frig „.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version