in

Mario Draghi: Italia introduce un ”pașaport verde” național pentru călătoriile interne, din a doua jumătate a lunii mai

Pentru ca turiștii străini să poată călători în Italia în deplină siguranță, guvernul italian vrea să se înființeze ”pașaportul verde” european. Între timp, însă, Italia vrea să introducă un ”pașaport verde” național pentru călătoriile interne, din a doua jumătate a lunii mai, a anunțat premierul Mario Draghi într-o conferință de presă la sfârșitul reuniunii miniștrilor turismului G20 de la Roma, ieri. Italia deține președinția G20 în acest an.

”Miniștrii turismului s-au întâlnit astăzi, aceasta este una dintre primele date ale președinției italiene a G-20. Este o întâlnire simbolică. Lumea vrea să vină în Italia, pandemia ne-a obligat să ne închidem ușile, dar Italia este gata să primească lumea înapoi ”, a spus Draghi.

„Reguli clare și simple”

El nu are nicio îndoială că turismul din Italia se va revigora mai puternic decât înainte, a spus Draghi. ”Trebuie să oferim reguli clare și simple, astfel încât turiștii să poată veni la noi în siguranță”.

Restabilirea încrederii în călătorii și turism și recuperarea economică, învățarea din experiențele pandemiei și prioritizarea unei agende de dezvoltare durabilă pentru turismul viitorului sunt câteva dintre problemele discutate în proiectul de document al reuniunii miniștrilor turismului G-20 în cadrul Președinției italiene și în prezența ministrului Massimo Garavaglia.

Din cauza pandemiei, aproape 62 de milioane de locuri de muncă în turism s-au pierdut în întreaga lume, se arată în document. Perspectivele pentru turism și industria turistică sunt încă incerte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
roman cetatean de onoare

„Îngerul râului Adda”, un român din Italia a salvat doi copii de la înec. «Nu sunt erou, oricine în locul meu ar fi făcut la fel»

Mort la muncă în Caserta, muncitor român de 38 de ani zdrobit de tractor