in

Matteo Salvini, mesaj ofensator la adresa unei familii de străini, Facebook ia măsuri împotriva postării

Reţeaua socială Facebook a şters de pe pagina politicianului italian Matteo Salvini o înregistrare ofensatoare pentru o familie de tunisieni. Măsura a fost anunţată de Cathy La Torre, avocata unui tânăr tunisian pe care Salvini îl acuzase de distribuţie de droguri. Materialul eliminat conţinea înregistrarea unei convorbiri prin interfon la locuinţa tânărului.

Salvini, lider al partidului de dreapta Liga, s-a aflat săptămâna trecută la Bologna, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale. Însoţit de camere de filmat, el a urmat indicaţiile unei localnice către un imobil unde aceasta susţinea că locuieşte un distribuitor de droguri.

Salvini l-a întrebat direct pe cel care i-a răspuns la interfon dacă acuzaţia că vinde droguri în cartier este adevărată, iar după ce convorbirea s-a întrerupt, le-a cerut celor din jur că confirme că presupusul traficant este tunisian şi să precizeze dacă este vorba de tată sau de fiu.

Tânărul vizat se numeşte Yassin, este cetăţean italian, are 17 ani şi este jucător de fotbal, dar a ajuns să fie cunoscut în întreaga ţară ca „traficantul de droguri”, a susţinut avocata sa. Ea a adăugat că ştergerea înregistrării nu constituie o compensaţie şi că Salvini va trebui să răspundă conform legii, avertizând că este doar prima dintr-o serie de victorii împotriva unui „episod meschin din viaţa noastră democratică”.

La Torre a apreciat că ştergerea de pe pagina unui fost ministru de interne a înregistrării amestecului în viaţa privată a unei familii constituie un semnal extraordinar.

A doua zi după difuzarea materialului, ambasadorul Tunisiei la Roma şi-a exprimat consternarea pentru „comportamentul jenant” al lui Salvini.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Padova, o româncă a găsit un portofel plin cu bani și un inel cu diamante, a predat ”comoara” carabinierilor

Psihoză coronavirus în Italia, prețurile la măștile de protecție au crescut cu 400%, stocurile se epuizează