in

Medic din Salerno riscă suspendarea: vinovat că a tratat pacienți Covid acasă. „A salvat 3.000 de vieți”

Gerardo Torre, medic din Salerno, riscă să fie suspendat din Ordinul medicilor. Vina lui este aceea că a tratat pacienți Covid acasă la ei. Pacienții spun despre el: „Este un sfânt”.

Vinovat că a tratat pacienți Covid acasă la ei

Orașul Pagani din provincia Salerno se mobilizează pentru a apăra munca medicului de familie Gerardo Torre, care a tratat acasă pacienți pozitivi în timpul pandemiei de Covid19. Nu a respectat protocolul MInisterului Sănătății din Italia, care prevede „Tachipirinp și așteptare vigilentă”; adică practic lasă pacienții fără niciun fel de tratament la începutul bolii.

Asociația Medicilor din Salerno i-a deschis proceduri disciplinare pentru că nu ar fi „respectat prevederile Protocolului național privind tratamentul patologiei Covid19”.

Corriere della Sera a scris despre caz

Municipalitatea din Salerno îl susține

Dar municipalitatea din Salerno s-a pronunțat deschis în favoarea sa.

Întregul oraș este acoperit cu afișe care cer cetățenilor să manifeste în sprijinul lui pe 28 ianuarie, când se va întruni consiliul de disciplină pentru a-l judeca: „Este ca San Giuseppe Moscati – scrie în avizele către cetățeni – a salvat vieți și a păstrat credinţa în jurământul lui Hipocrat. El este un exemplu pentru toţi medicii din zona noastră”.

Chiar și primarul orașului Pagani, avocatul Raffaele De Prisco, îl susține deschis: „M-a tratat și când am fost bolnav. Dacă pot să scriu astăzi, îi datorez și lui”.

„A vindecat 3.000 de pozitivi, e ca San Moscati”

Anunțurile apărute în Pagani invită cetățenii să participe la o demonstrație „la sediul Ordinului Medicilor din Salerno în via SS Martiri Salernitani 31 pe 28 ianuarie 2022 la ora 20, unde va avea loc judecata disciplinară împotriva Dr. Gerardo. Torre. Acuzația – se arată în manifest – este de a nu fi respectat prevederile Protocolului național privind tratamentul bolii Covid19”.

„Doctorul Gerardo Torre – continuă anunțul – este un medic care a acționat în știință și conștiință în faza de pandemie – a tratat aproximativ 3 mii de oameni oferind îngrijiri timpurii la domiciliu. Nu a pierdut vieți! A vindecat chiar și cele mai grave cazuri. Medicii vor să-l pedepsească pe acest medic pentru că nu a respectat îndrumările Ministerului Sănătății, care din păcate nu mai oferă decât Tachipirină (paracetamol – n.r.) și așteptare vigilentă și pentru că le-a amintit colegilor de misiunea lor profesională”.

Sassari, „nu se poate intra fara test”: respinsă la urgențe, a avortat în parcare

Primarul din Pagani: „M-a tratat, nu aș fi aici fără el”

În această privință a intervenit și primarul orașului Pagani, avocatul Raffaele De Prisco, care a scris o postare pe Facebook în apărarea doctorului Torre: „Nu vreau să mă cert cu nimeni, rolul o cere. Aș vrea doar să aduc mărturia mea de vindecat de Covid. Eram complet asimptomatic, nu imi pierdusem nici gustul si nici mirosul, așteptarea vigilentă și Tachipirina erau in vigoare.

Am profitat de prietenia cu vecinul meu doctor Gerardo Torre, care m-a examinat și m-a diagnosticat cu pneumonie pe care am tratat-o ​​cu 16 perfuzii, saturația începuse să scadă într-un mod îngrijorător. După ce m-am vindecat, mi-am găsit clasicele cicatrici în plămân”.

„Adaug că au fost sute de solicitări de la concetăţenii noştri pentru ajutor la domiciliu – conchide primarul – aşa că am profitat de multe ori de prietenia lui pentru a-i ajuta. Daca pot sa scriu azi, trebuie să îi mulțumesc lui. Mulțumesc tuturor medicilor care oferă îngrijiri la domiciliu”, scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]
fetita scoala italia

O fetiță de origine română, singura elevă dintr-o școală din Italia: „O școală doar pentru mine”

fermo targhe straniere

Bombă! Românii pot din nou circula în Italia cu mașini cu număr românesc