Menu
in

Microlino, mașina electrică italiană cu 2 locuri și doar 2,5 metri lungime: de unde se poate cumpăra și cât costă

Italia – Microlino, mașina electrică italiană cu 2 locuri și doar 2,5 metri lungime. Mașina electrică de mici dimensiuni construită la Torino va fi disponibilă în curând la dealerii Koelliker Group, distribuitor exclusiv. Trei dimensiuni de baterii, pentru o autonomie maximă de 230 de kilometri, scrie corriere.it.

Citește și: Bologna, explodează butelia unei mașini pe gaz natural: răniți, unul este grav, daune mari la benzinărie

Microlino, mașina electrică italiană cu 2 locuri

A fost odată ca niciodată Isetta: era 1953 și pe piață a apărut această mașină ultracompactă, construită inițial de Iso din Bresso (Milano) până în 1956 și sub licență de BMW între 1955 și 1962. A fost un proiect revoluționar care nu a avut succes, atât atunci când a fost propus de compania fondată de Renzo Rivolta, cât și în tranziția către gigantul din Munchen.

Consuma foarte puțin cu motorul său în doi timpi cu un singur cilindru (cu trei litri de benzină puteai parcurge aproape 100 de kilometri), dar mai ales avea intuiții deosebite, precum accesul din față și un confort surprinzător pentru dimensiunile sale: 225 cm în lungime, 134 în lățime și 142 în înălțime.

Cincizeci de ani mai târziu, moștenitorul este pe cale să aterizeze în Italia, datorită grupului Koelliker, care a încheiat un acord cu Micro Mobility Systems, o companie elvețiană care deține proiectul Microlino. Aceasta va fi distribuitorul exclusiv al acestui cvadriciclu electric, categoria L7e.

Are o lungime de 2,5 metri

Dimensiunile sale deosebit de reduse, inclusiv o lungime de doar 250 cm și o greutate de mai puțin de jumătate de tonă, fac din Microlino vehiculul ideal pentru a se deplasa în traficul urban și pentru a găsi locuri de parcare acolo unde alte mașini nu pot ajunge din lipsă de spațiu. Și, în ciuda dimensiunilor sale „micro”, oferă un portbagaj încăpător de 230 de litri.

Compania pretinde o trecere de la 0 la 100 km/h în 5 secunde și o viteză maximă de 90 km/h. Prețurile? Cele pentru Italia nu au fost încă oficializate de Koelliker Group. Pe site-ul oficial, însă, se vorbește despre o listă de prețuri de pornire – pentru piața europeană – de 19.990 de euro pentru versiunea Dolce și 21.990 de euro pentru Competizione.

Construit la Torino

Microlino, electrică așa cum dictează trendul, este produsă integral în Italia, la La Loggia (Torino), cu 65% componente italiene. Echipat, ca și precursorul său, cu o singură ușă față, este dotat cu trei baterii de nichel-cobalt-mangane, care permit o autonomie de 91, 177 sau 230 km. ‘Micromobilitatea este un domeniu strategic în care ne-am dorit foarte mult să intrăm, dar cu condiția să o facem în cel mai bun mod posibil’, comentează Marco Saltalamacchia, directorul general al Koelliker Group.

‘Cu Microlino nu am găsit doar cel mai bun produs, iconic, elegant și recognoscibil, ci și un partener ideal, cu o istorie importantă, conștientizat și cu un obiectiv foarte clar: să ne concentrăm pe micromobilitate durabilă pentru a da un suflu nou centrelor marilor orașe’.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version