in

Miei din România, cu acte de Sardinia: escrocherie de 1 milion de euro

Autoritățile din Italia au anunțat descoperirea unei fraude de proporții: 12 mii de miei din România și vânduți ca provenind din Sardinia, cu marca IGP (Indicație Geografică Protejată), frauda ridicându-se la peste 1 milion de euro.

Detaliile au fost explicate la o conferință de presă organizată la Consorțiul de protecție al mielului Igp (Contas): „Este vorba de miei, majoritatea de origine română, sacrificați în Sardinia și apoi de vânduți sub marca Sardinia IGP”.

Alarma a fost lansată cu o săptămână înainte de Paște, de Consorțiul de Protecție al mielului Igp. În Italia nu au fost miei de ajuns. la o cerere de 800.000, cei produși în Italia au fost circa 400.000, din care 150.000 în Sardinia.

Preșidentele Contas, Battista Cualbu, a declarat:

„Este o infracțiune gravă, care falsifică o marcă de origine, o garanție pentru consumator, sigur de a cumpăra un produs crescut, în conformitate cu specificațiile declarate. Acești 12 de mii de miei au inundat piața și au fost vânduți la un preț ridicat, fără respectarea regulilor. Facem apel toți parlamentarii sarzi, să ceară aprobarea proiectului de lege cu noi reguli privind infracțiunile agroalimentare”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Munca pe viață și pe moarte, măcelul în Italia continuă

Trapani, trei infractori români periculoși într-o bandă a mafioților sicilieni, arestări într-o vastă operațiune antidrog