in

Milano vrea să reducă drastic numărul mașinilor din oraș: ”Sunt prea multe mașini, nu mai e loc pentru oameni”

Autoritățile din Milano vor să reducă drastic numărul mașinilor din oraș, după criza COVID. În paralel cu planurile de ieșire din carantină, oficialii milanezi lucrează la cel mai ambițios proiect european de reducere a numărului de mașini din oraș, notează The Guardian.

Nordul Italiei, una dintre regiunile care au avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei de COVID, este și una dintre cele mai poluate zone ale Europei. În ianuarie, la Milano, ca și la Torino, se înregistrau niveluri-record de poluare, lucru care a determinat autoritățile să interzică mașinile pe motorină la ore de vârf, ca primă măsură.

Nivelul noxelor a scăzut însă foarte mult după instituirea carantinei și reducerea cu până la 75% a traficului. În Milano, oficialii vor să păstreze trendul descendent al poluării și după ridicarea carantinei, printr-un plan ambițios, Strade Aperte (Străzi deschise – n.r.), care presupune ca majoritatea locuitorilor să renunțe la deplasarea cu mașinile personale în favoarea transportului în comun și a celui alternativ.

Vara aceasta, 35 de kilometri de străzi din oraș vor fi închiși – pentru început – circulației auto, fiind convertiți în piste pentru biciclete sau alei pietonale. Pe o serie de alte străzi, pe care mașinile vor continua să circule, va fi impusă o limită de viteză de 30 km/h.

Trebuie să reducem traficul auto, de ani buni încercăm s-o facem. Sunt prea multe mașini, nu mai e loc pentru oameni. Da, vrem să repornim economia, dar pe alte baze decât înainte și nu în detrimentul oamenilor.

În Milano, locuitorii străbat, în medie, 4 km de acasă până la serviciu, distanță ușor de parcurs cu bicicleta – este unul din motivele pentru care autoritățile cred că planul Strade Aperte ar putea avea succes. Lucrările de transformare a străzilor ar urma să înceapă în mai și să se finalizeze până la sfârșitul verii.”, a declarat Viceprimarul Marco Granelli.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/kurz-sustine-ca-merkel-i-a-furat-ideile-germania-a-copiat-masurile-austriei-de-relaxare-a-restrictiilor/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia își revine, scădere importantă a deceselor, record de persoane vindecate

Familie de români blocată la granița Italiei cu Austria: „Suntem disperați, nu avem bani, Ambasada nu ne ajută”