in

Ministerului Educaţiei din Italia: Directorii de şcoli răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

”Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus. La primul caz de coronavirus depistat în şcoală, toată clasa intră în carantină”, anunţă o circulară a Ministerului Educaţiei din Italia.

Elevii din Italia se vor întoarce în clase peste aproape săptămâni, cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Ei stiu că trebuie să respecte distanţa socială şi să-şi dezinfecteze mâinile des. Presiunea este mare pentru că la primul caz de coronavirus depistat în şcoală, toată clasa intră în carantină, anunţă o circulară a Ministerului Educaţiei.

Mai mult, directorii de şcoală sunt responsabili cu prevenirea infecţiei în instituţia pe care o conduc. În cazul izbucnirii unui focar, autorităţile pot deschide o anchetă penală în şcoală.

Mirella Guţă, directoarea Şcolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia, singurul director de şcoală de naţionalitate română din Peninsulă, a vorbit pentru Mediafax despre responsabilitatea cadrelor didactice faţă de elevi, în contextul pandemiei de coronavirus.

”La rândul nostru trăim o situaţie în care te zbaţi ca să reuşeşti totul însă nu depinde numai de noi,” a spus Mirella Guţă.

”Părinţii cred, însă, că dascălii îi pot proteja pe elevi de infectarea cu noul coronavirus, este de părere Chirichiţa Nedelea, mamă a doi elevi de la o şcoală din Roma. ”Noi ne bazăm pe statul la distanţă văzând că sunt monobănci şi pe atenţia învăţătorilor, ca şi până acum am avut încredere în ei.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazare gratis într-un sat de poveste din sudul Italiei. «Am primit mii de cereri din toată lumea»

Coronavirus, firmele străinilor din Italia, în scădere cu 40%. Întreprinzătorii români pe locul trei, după marocani și chinezi