in

Muncitori străini, atacaţi cu pietre în Italia după apariția unui nou focar de coronavirus

Mari tensiuni în Italia, unde au apărut două noi focare de coronavirus, cu peste 100 de oameni testaţi pozitiv pentru COVID-19. Potrivit postului de televiziune RAI, 43 de persoane sunt infectate la Mondragone, la circa 50 de kilometri nord-vest de Napoli, şi alte 60 la o firmă de curierat din Bologna, în nord, informează Agerpres, citând agențiile dpa şi AFP.

Circa 700 de persoane, majoritatea bulgari angajaţi în sectorul agricol, au fost plasate de luni în izolare la Mondragone, localitate situată la 60 de kilometri nord-vest de Napoli, după descoperirea a 43 de cazuri de contaminare cu COVID-19 printre ei, potrivit preşedintelui regiunii Campania, Vincenzo de Luca.

Ocupând ilegal un complex de cinci imobile, ei au primit ordinul de a rămâne în izolare vreme de circa 15 zile, în timp ce teste de depistare sunt în curs în tot cartierul.

Poliția a fost trimisă în această localitate din sudul Italiei, unde apariţia focarului de coronavirus printre lucrători străini suscită de mai multe zile tensiuni cu populaţia locală, scrie AFP.

Maşinile bulgarilor au fost avariate

Joi dimineaţa, mai multe zeci de indivizi au forţat cordonul de izolare pentru un marş de protest în oraş, suscitând tensiuni şi ciocniri cu locuitorii, care au aruncat cu pietre în ei. Mai multe vehicule aparţinând unor rezidenţi bulgari au fost avariate, geamurile lor au fost sparte de către locuitori italieni care expuneau plăcile de înmatriculare ale acestor maşini ca pe un trofeu. Un alt vehicul a fost incendiat în timpul nopţii de joi spre vineri.

Poliţia a intervenit pentru a-i obliga pe protestatari să se întoarcă, în timp ce în jur de 50 de militari au sosit joi seara pentru a delimita şi a face să fie respectată o zonă de izolare.

„Nimeni nu trebuie să iasă din aceste imobile timp de 15 zile. Zona va fi controlată 24 de ore din 24 de poliţie, jandarmi şi armată”, a declarat Vincenzo de Luca pentru presa locală. „Dacă vor fi multe cazuri pozitive, voi plasa oraşul în carantină”, a atenţionat el.

Zona plasată în carantină este formată din patru imobile, locuite majoritatea de bulgari, dintre care unii în situaţie ilegală, dar şi de familii italiene.

Probleme şi la Bologna

În Bologna, firma de curierat Bartolini, una dintre cele mai mari din Italia, a declarat că conlucrează strâns cu autorităţile locale în domeniul sănătăţii pentru a opri răspândirea contaminărilor în rândul personalului său, potrivit dpa.

„Micile focare raportate în ultimele 24 de ore ne arată că lupta nu a fost câştigată încă şi că trebuie să acţionăm cu precauţie în următoarele săptămâni”, a subliniat într-un comunicat ministrul italian al sănătăţii Roberto Speranza.

Italia este una dintre ţările cele mai lovite de pandemia de coronavirus. De la sfârşitul lui februarie şi până în prezent, ea a raportat circa 240.000 de contaminări, dintre care 35.000 s-au soldat cu deces.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A învins virusul 82 ani

A învins virusul la 82 de ani. Moartea, colegă de salon: «Pe patul de lângă mine au murit trei oameni»

După 14 ani în Italia, a înființat o plantație de tartufo în țară: ”Când am venit acasă, am spus că risc şi eu”