Menu
in

Nu te vaccinezi? De mâine plătești amendă 100 euro: noile reguli în Italia

După alegerea președintelui, Mario Draghi se întoarce la muncă și pregătește un nou decret de restricții. Noile reguli în Italia: Consiliul de Miniștri de astăzi va adopta noi reguli anti Covid pentru luna februarie.

Nou decret Covid cu noile reguli în Italia

Astăzi Consiliul de Miniștri va adopta un nou decret Covid, pentru a actualiza și regulile privind carantina la școală. Se va extinde obligația măștilor la exterior și probabil va fi prelungită și închiderea cluburilor de noapte: măsura în vigoare ar trebui prelungită până pe 15 februarie.

Italia, asistenții medicali au ajuns la capătul răbdării, ies la proteste: ”Ne luați și sângele”

Amendă de 100 euro pentru nevaccinați

De mâine va fi aplicată o amendă de 100 de euro pentru cei peste 50 de ani care nu au respectat obligația de vaccinare. Obligația de inoculare din 15 februarie se va aplica și pentru a merge la muncă. Cine nu o respecta risca o amenda intre 600 si 1.500 de euro. Nevaccinatul va fi considerat absent nejustificat si nu va putea munci sau primi salariu.

Extinderea obligației măștilor la exterior

Obligația de a purta măști în aer liber va fi aproape sigur extinsă, scrie fanpage.it. Măsura ar trebui să expire astăzi, 31 ianuarie, pentru zona albă, în timp ce ar trebui să rămână în vigoare în zona galbenă sau portocalie. Însă orientarea guvernului este de a prelungi măsura pentru toată luna februarie.

De la 1 februarie, Italia modifică cerințele de intrare în țară pentru călătorii din UE

Green Pass pe termen nelimitat

Green Pass fără dată de expirare pentru cei care au făcut doza booster.
În ceea ce privește certificarea verde, va fi introdusă o noutate importantă: Green Pass nu va avea termen de expirare, pentru cei care au efectuat trei doze de vaccin , în timp ce cei care nu au fost supuși dozei booster vor avea un Green Pass cu durata de șase luni de la ultima injecție.

Daune colaterale, mărturie șoc a unui tânăr din Italia: „Aș vrea ca oamenii să-mi citească povestea”

De mâine Green Pass este obligatoriu pentru magazine

De mâine există și obligația de a prezenta cel puțin Green Pass-ul de bază (două doze, vindecat sau test antigenic valabil 48 de ore sau molecular valabil 72 de ore), pentru a intra în magazine.

Nu este nevoie de green Pass pentru a face cumpărături în hipermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare discount, minimarketuri și alte magazine nespecializate de diverse alimente(in orice caz, consumul la fata locului este interzis); în magazinele care vând produse congelate; pentru comerțul cu amănuntul al animalelor de companie și al hranei pentru animale de companie în magazine specializate; la benzinării; în magazinele care vând articole sanitare; în farmacii, parafarmacii și alte magazine specializate de medicamente fără prescripție medicală; pentru comertul cu amanuntul de articole medicale si ortopedice in magazine specializate; la optici; pentru comerțul cu amănuntul al combustibilului de uz casnic și pentru încălzire.

În rest peste tot va fi nevoie de Green Pass, în oficii publice, dar și oficii poștale, bănci și biblioteci, precum și în tutungerii, dacă magazinul este în interior.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version