Menu
in

Număr record de infectări în Italia. Autoritățile nu se alarmează: «Suntem pregătitţi pentru valul doi»

Record de îmbolnăviri cu COVID-19 în Italia. Este cel mai ridicat număr de cazuri în 24 de ore de la ridicarea carantinei, în luna mai. Ministerul Sănătății a anunțat vineri că s-au înregistrat 1.912 cazuri noi de COVID-19, scrie Il Messaggero.

Cele 1.912 de infectări au fost confirmate după 107.269 de teste efectuate. Potrivit buletinului zilnic al Ministerului Sănătății, au fost raportate 20 de decese, numărul victimelor de la începutul pandemiei ajungând la 35.801.

Autoritățile italiene nu se alarmează. ”Odată cu trecerea sezonului estival s-a înregistrat o creștere semnificativă a incidenței și prevalenței cazurilor. În paralel, a fost observată o creștere a numărului de pacienți spitalizați, care a trecut de la mai puțin de 800 la sfârșitul lunii iulie la aproximativ 2.900 astăzi.

Aceste cifre, deși mai puțin îngrijorătoare, deocamdată, decât datele din alte țări europene, evidențiază necesitatea de a respecta în continuare măsurile de izolare și protocoalele de siguranță și de a efectua o supraveghere epidemiologică atentă”, a declarat Gianfranco Damiani, profesor de igienă generală la Universitatea Catolică din Roma.

Domenico Arcuri, comisar extraordinar pentru situația de urgență Covid-19 a anunțat că Italia „este pregătită pentru valul doi”. ”Având în vedere următorul val, care sperăm că nu va exista, dar care în țările apropiate de noi, care poate au fost mai puțin atente, a ajuns deja, am pregătit instrumente pentru a face față acestuia”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version