in

O româncă din Italia s-a vindecat de coronavirus după 74 de zile, medicii spun că e record mondial. ”A fost un coșmar”

Bianca Dobroiu s-a vindecat de coronavirus după 74 de zile și a ieșit prima oară din casă. Românca a fost printre primele persoane infectat din Bologna, fiind una dintre puținele persoane din lume care a avut boala pentru o perioadă atât de lungă, italienii susținând chiar că e vorba de un record mondial. “A fost un coșmar, zilele au sens din nou acum.”, a spus românca.

La Repubblica scrie că primul lucru pe care Bianca l-a făcut atunci când a avut voie să iasă din camera ei și din casă a fost să meargă în parc, unde a făcut mișcare. Tânăra în vârstă de 23 de ani a vorbit despre momentul când a ieșit din casă: “O emoție unică, nu mi se pare adevărat, au trecut zile foarte lungi, cred că nu mi-am analizat atât de mult camera… Doctorul m-a trezit ieri dimineață: Ești fericită? Rezultatul enegativ!’. A fost un coșmar, cine nu a experimentat ​​pe propria piele nu poate înțelege. Acum este ca și cum zilele au din nou sens.”

Tânăra de 23 de ani a făcut nu mai puțin de 11 teste: 2 negative, 2 incerte și toate celelalte pozitive. La începutul bolii, ea a fost internată scurt timp în secția de boli infecțioase. Apoi a fost externată, dar niciodată liberă, fiind carantinată într-o cameră, acasă.

Perioada în care ea a fost infectată a devenit un studiu de caz, după cum a confirmat specialistul în boli infecțioase din Sant’Orsola Luciano Attard: “Din câte știm, este un record”. Dar expertul, cu echipa sa, nu se oprește aici, după ce Bianca s-a vindecat.

“Acum încercăm să înțelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze și analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Există opt pacienți, pozitivi începând de acum opt săptămâni.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

tratat în spitale

Tăriceanu: «Nu ești tratat în spitale dacă nu spui că ai simptome de coronavirus, dacă spui că ai diabet sau cancer nu ești bun»

Strângere de fonduri pentru repatrierea româncei ucise de soțul italian. Familia nu are destui bani. „Statul italian nu ne ajută”