in

Walter Ricciardi: „Obligația de vaccinare trebuie să rămână pe tot parcursul anului 2022”.

În tip ce în toată lumea se ridică restricțiile, în Italia se anunță continuarea și agravarea lor. Walter Ricciardi, consultant al ministrului Sănătății Roberto Speranza, declară că obligația de vaccinare și Super Green Pass trebuie menținute cel puțin până la sfârșitul anului 2022. Apoi toată lumea va trebuie să facă anual vaccinul anti-covid.

Super Green Pass obligatoriu la muncă pentru cei peste 50 de ani: ce riscă cei fără

Obligația de vaccinare rămâne, Covid nu va dispărea

Ricciardi și-a prezentat ideile într-un interviu acordat cotidianului „La Repubblica” înainte de ajunul intrării în vigoare a obligației pentru cei peste 50 de ani de a prezenta Super Green Pass pentru a putea munci.

walter ricciardi vrea continuarea obligațiilor

„Covid nu va dispărea: la cele pe care le cunoșteam deja s-a adăugat o nouă boală. Și este mult mai gravă decât gripa. Nu trebuie să credem că totul s-a terminat. Bineînțeles că rezultatele obținute trebuie să ne mulțumească, dar virusul continuă să circule și mai este nevoie de atenție, scăderea apărării face posibilă revenirea epidemiei”.

5 milioane de nevaccinați

„Obligația în acest moment este funcțională de a evita această întoarcere. Există încă 5 milioane de nevaccinați care țin numărul deceselor ridicat.

Pentru ei virusul rămâne foarte periculos. Este încă nevoie de Green Pass. Împreună cu vaccinarea, Green Pass trebuie să devină unul dintre cei doi piloni ai noii normalităţi. Dacă le eliminăm, suntem în pericol.

Ar fi a treia oară când facem aceeași greșeală, al treilea an credem că totul s-a terminat și atunci ne trezim cu curba în sus. Trebuie să fie clar pentru toată lumea: virusul circulă și este înfricoșător. Pentru tot anul 2022 această obligație de vaccinare și Green Pass trebuie menținute ”.

Lupta cu virusul reîncepe în octombrie

„Suntem încă într-un an de tranziție. Trebuie văzut ce se va întâmpla în octombrie pentru a înțelege dacă virusul va reapare și cu ce vehemență, așa că este esențial să avem instrumentele deja active care să ne permită să luptăm în cel mai eficient mod. Important este că politica are încredere în știință și ia decizii bazate pe dovezi. În orice caz, este suficient ca toate strategiile care ne fac să controlăm virusul să fie menținute”.

Copiii trebuie să fie vaccinați

Cât despre oportunitatea de a-i vaccina pe cei mici, el subliniază că „trebuie să rămânem la fapte. Și adevărul este că aceasta este o boală insidioasă, chiar și la copii. Dovezile ne spun că trebuie protejați, unul din zece au Covid lung și sunt sute de spitalizări. Pentru aceasta trebuie să fie vaccinați.

Este plauzibil că există o atenuare a protecției la vaccinați și că devine necesar să se efectueze rapeluri în mod regulat. Nu trebuie neapărat să se întâmple anual, trebuie să așteptați datele. Cu siguranță va trebui să începem de la fragili, dar apoi, după toate probabilitățile, va trebui să o facem cu toții”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
super-green-pass-obligatoriu

De mâine Super Green Pass obligatoriu la muncă pentru cei peste 50 de ani: ce riscă cei fără

petreceri covid in Italia

Italia, petreceri Covid pentru Green Pass: „Am făcut totul pentru a lua virusul, acum pot să lucrez”