in

Operațiunea ”Dragostea”, Sicilia: vindea locuri de muncă româncelor clandestine, comision 150 de euro, italian condamnat

Arestat pentru favorizarea intrării de străini. Un farmacist din Valguarnera (Enna), Antonio Maria Fidemi, de 46 de ani, condamnat pentru intrarea ilegală de cetățeni extracomunitari în Italia, a fost arestat după ce sentința a devenit definitivă, Curtea de Casație confirmând condamnarea.

Bărbatul fusese arestat pe 21 noiembrie 2004, cu acuzația de ”plasare” la familiile din localitatea Valguarnera de menajere și îngrijitoare provenite din România, la acea vreme stat necomunitar, cerând să i se plătească un ”comision” de către imigrantele clandestine cărora le găsea de lucru.

Operațiunea botezată ”Dragostea”, de la numele unei prietene a farmacistului arestat, a fost demarată după o serie de controle la familiile din Valguarnera unde au fost găsite tinerele românce.

Potrivit acuzațiilor, farmacistul, foarte cunoscut în localitate, se ocupa de găsirea familiilor la care să plaseze lucrătoarele române și apoi, prin intermediul unor contacte pe care le avea în România, aducea femeile în Sicilia. Erau primite chiar de farmacist, care pentru a le duce la locul de muncă deja găsit le cerea un comision de 150 de euro.

Condiția pentru clandestinii sosiți prin acest sistem era de a nu spune nimănui despre comisionul plătit și să se facă văzuți în localitate cât mai puțin posibil, pentru a evita să fie identificați de carabinieri și astfel expulzați. În stare de libertate sunt anchetați și angajatorii lucrătoarelor clandestine, aceștia riscând o condamnare de până la un an.

Fidemi a fost închis în penitenciarul din Enna, unde trebuie să ispășească un rest de pedeapsă de un an de detenție. În plus, trebuie să plătească o amendă de 7.000 de euro.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fără limită de ore pentru salarii de foame. Români și bulgari, exploatați în Germania

Torino, escrocherie de proporții la Cassa Edile, doi sindicaliști și zeci de zidari italieni și români puși sub acuzare