in

Palermo, falsă invalidă, încasa de aproape 40 de ani pensie de invaliditate, poliția i-a confiscat peste 200.000 de euro

Palermo, falsă invalidă, încasa de aproape 40 de ani pensie de invaliditate, poliția i-a confiscat peste 200.000 de euro.

O femeie în vârstă de 67 de ani se pretindea bolnavă psihic grav din 1983 și reușise să încaseze pensii de invaliditate și indemnizații de însoțire. Mai mult, în ciuda venitului mic de 800 de euro pe lună, femeia avea 205.000 euro, bani care au fost confiscați.

La telefon, ea spunea: „Din când în când mă duc la doctor, primesc o rețetă pentru două pachete de pastile și apoi le arunc”.

Palermo, falsă invalidă, încasa de aproape 40 de ani pensie de invaliditate

Ea a fost demascată de o anchetă a unității de poliție economică și financiară din Palermo, coordonată de procurorul din Termini Imerese. Militarii i-au confiscat 205.000 de euro.

Femeia reușise să înșele comisia medicală – a explicat Guardia di Finanza într-un comunicat -, iar diagnosticul de boală gravă fusese confirmat în 2010. Iar INPS a continuat să plătească cei 800 de euro pe lună.

În realitate, femeia era perfect sănătoasă, după cum o demonstrează fotografiile sale de pe Facebook. Într-o imagine apare făcând gimnastică și dansând, însă comisia medicală scrisese că nu răspunde la „stimuli externi”.

Interceptările și supravegherea au confirmat suspiciunile: militarii au urmărit-o pe falsa invalidă în timp ce aceasta făcea cumpărături la piață.

Colonelul Gianluca Angelini, comandantul nucleului Pef, a declarat: „Este de o importanță fundamentală combaterea comportamentelor ilegale care fură resursele comunității. Resurse care trebuie să ajungă la cei care au nevoie de ele, pentru a proteja segmentele mai slabe ale populației. Nimeni nu ar trebui să mai tolereze aceste forme grave de fraudă: fiecare ar trebui să se simtă responsabil să fie un senzor al legalității, raportând comportamentele ilegale de care are cunoștință, pentru a proteja cetățenii cinstiți și care respectă legea”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 4.2]
accident camioane italia

Italia, ciocnire între trei camioane, din care unul românesc, un șofer a decedat strivit în cabină

Italia, măști obligatorii la locul de muncă cel puțin până în iunie, în interior și în aer liber