in

Palermo, hoți nemiloși, violenți, aroganți. După spargeri, își făceau selfie cu banii, stând pe toaletă

Descinderi cu lovituri de cuțite și bătrâne bătute: iată culisele operațiunii care a dus la arestarea a 8 persoane, între care și doi români, protagoniste a violentelor incursiuni în locuințe izolate din provinciile Palermo și Messina. Nemiloși, violenți, aroganți. Intrau în acțiune noaptea, surprindeau victimele în somn pentru a putea fura apoi totul.

Ca într-o ocazie, când cu capetele acoperite și înarmați cu cuțite și satâr, s-au năpustit asupra unui cuplu de bătrâni pe care i-au bătut și prădat de bani și obiecte de valoare. Este ceea ce reiese din culisele operațiunii „Linea d’Addio”, care în zorii zilei de 20 iunie a permis destructurarea unei bande de opt persoane care luase în vizor în special vile și locuințe izolate, potrivit Palermo Today.

Arestații sunt Gianluca Terrana, de 31 de ani, din Termini Imerese, considerat șeful bandei; Angelo Incardona, de 41 de ani, din Campofelice di Roccella; Giuseppe Augetto, de 30 de ani, din Termini Imerese; Francesco Lamia, de 29, din Termini Imerese; Antonino La Bua, de 28, din Termini Imerese; Robert Constantin Aioanei, de 22, român; Iulian Georgian Hatoș, de 23, român; Franco Galati Rando, de 48, din Tortorici, plasat în arest domiciliar.


Jafurile au fost comise la Ucria, Capo D’Orlando, Termini Imerese, Sant’Agata di Militello, Lascari, Campofelice di Roccella. Componenții periculoasei bande care a acționat între octombrie și decembrie anul trecut au fost prinși de polițiști coordonați de procuratura din Patti.

O adevărată asociere în scopul comiterii de infracțiuni care, lipsită de orice scrupule, s-a adunat pentru a jefui și pune la cale furturi și jafuri. Anchetele au fost demarate în urma unui jaf violent comis împotriva a doi soți bătrâni din Ucria. De atunci agenții au reușit să identifice banda, foarte organizată în incursiunile sale. Interceptări telefonice, mesaje vocale pe Whatsapp cu un limbaj codat (loviturile erau ”campionate de fotbal”).

În centrul bandei domina figura lui Gianluca Terrana, de 31 de ani, din Termini Imerese. Planifica loviturile, ținând frâiele grupului și plasând informatorii, fundamentali pe timpul descinderilor violente. Terrano se fotografia la încheierea loviturilor, arătând prada chiar și în baie (foto 2). Mărturie stau două fotografii cu multe bancnote.

Episodul-cheie este jaful realizat într-o vilă din Termini: banda a descins cu capetele acoperite și înarmată cu pistoale. Cele trei victime, toate femei în vârstă, au fost sechestrate într-o cameră, pălmuite și trântite la pământ. După urlete jefuitorii au fost obligați să fugă pe câmpurile din apropiere, însă pe drumul lor au întâlnit rudele bătrânelor. Și acestea – au povestit anchetatorii – au fost bătute. Semn că banda nu se oprea în fața a nimic. Până în dimineața de 20 iunie, când poliția i-a arestat.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Omor la Cadoneghe, asasinul românului Florinel Ciobotaru a fost prins pe aeroportul din Fiumicino

Scandal la Treviso, afiș expus într-un local : ”În acest restaurant nu lucrează străini”. Patronul: ”Nu este rasism, este calitate”