in

Papa Francesco împotriva preoţilor afacerişti: renunţaţi la ”listele de preţuri” pentru ritualuri religioase

PapA Francesco cere preoţilor să renunţe la listele de preţuri pentru ritualurile religioase din biserici. Papa critică „afacerile” legate de religie.

„De câte ori vedem intrând într-o biserică că până şi astăzi există liste de preţuri? Pentru botez, binecuvântare, nuntă. Şi poporul se scandalizează”: iată cuvintele Papei la liturghia de la Domus Santa Marta.

„Bisericile – a subliniat Papa – să nu devină niciodată case de afaceri, mântuirea lui Isus este întotdeauna gratuită”.

„Eu mă gândesc – a explicat – la scandalul pe care îl putem provoca în rândul oamenilor cu atitudinea noastră, cu obiceiurile noastre nepreoţeşti în templu: scandalul comerţului, scandalul mondenităţii„.

Francesco a aruncat anatema împotriva Bisericii afaceriste.

Papa a comentat Evanghelia în care Isus alungă comercianţii din templu fiindcă au transformat casa de rugăciuni într-o vizuină de hoţi. „Lumea bună se ducea la templu; îl căuta pe Dumnezeu, se ruga, dar trebuia să schimbe bani pentru a face ofertele”

Sfântul Părinte a povestit un episod la care a asistat imediat ce a fost făcut preot: „Eram cu un grup de profesori universitari şi un cuplu de logodnici voia să se căsătorească. S-au dus la o biserică dar voiau să o facă cu slujbă şi acolo secretarul parohial le-a spus că ‹nu se poate› pentru că sunt alte ture”.

În faţa insistenţei cuplului care dorea să-şi oficieze căsătoria cu o slujbă, a povestit Papa Francesco, acel secretar de parohie i-a somat să plătească două ture.

Denunţul acestui comportament, a spus Papa Bergoglio, trebuie făcut şi de laici. „Dacă eu văd că se face în parohia mea asta, trebuie să am curajul să-i spun preotului în faţă. Este curios: poporul lui Dumnezeu ştie să-şi ierte preoţii când au o slăbiciune, alunecă în păcat… ştie să ierte. Însă sunt două lucruri pe care poporul lui Dumnezeu nu le poate ierta: un preot ataşat de bani şi un preot care maltratează oamenii”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Dragă românule din străinătate, iată de ce nu aveai dreptul să votezi

Votul din diaspora, Procurorul general deschide ANCHETA PENALĂ