in

Papa Francisc a botezat un migrant nigerian devenit erou după ce a prins un hoț

Papa Francisc a botezat, sâmbătă 31 aprilie, la slujba de Înviere, opt adulţi, între care şi un migrant nigerian devenit erou în Italia după ce a prins un hoţ care jefuise un magazin la Roma, anul trecut.

John Ogah, 31 de ani, a fost declarat un erou în Italia şi un exemplu de curaj, după ce, în septembrie 2017, a prins un italian în vârstă de 37 de ani care jefuise un magazin. Italianul luase 400 de euro din magazin ameninţând cu un satâr. În momentul jafului, Ogah cerşea în faţa magazinului. El l-a prins pe hoţ şi l-a ţinut până la sosire poliţiei, după care a plecat, temându-se că se va descoperi că stă ilegal în Italia. Folosind imaginile surprinse de camerele de supraveghere, poliţia l-a găsit pe nigerian şi l-a recompensat ajutându-l să obţină permisul de rezidenţă în Italia.

Naşul lui Ogah este Nunzio Carbone, un căpitan de poliţie. Ogah este angajat în prezent la depozitul unei organizaţii caritabile. Ceilalţi adulţi botezaţi sâmbătă sunt din Albania, Peru, Italia şi SUA. Catolicii şi protestanţii au sărbătorit, duminică 1 aprilie, Învierea Domnului, cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii.

 

Taina cea mare

Comuna Ciocănești – Suceava, colecție unică de ouă încondeiate, locul unde artiștii populari au lăsat adevărate comori naționale