in

Papa Francisc: „Iadul nu există“, Vaticanul respinge afirmaţia

Papa Francisc a declarat, joi, într-un interviu pentru la Repubblica, că Iadul nu există. Vaticanul a negat afirmaţia şi a acuzat publicaţia că nu a lucrat cu bună credinţă, notează Agerpres.

În articolul „Este o onoare să fii numit revoluţionar“, jurnalistul Eugenio Scalfari, fondatorul ziarului „La Repubblica“, a amintit de o remarcă anterioară a Suveranului Pontif, despre faptul că sufletele bune care caută mântuirea la Dumnezeu o vor primi, după care l-a întrebat: „Dar în ce priveşte sufletele rele?“. Contrar dogmelor creştine seculare, Papa Francisc a spus că sufletele păcătoşilor pur şi simplu dispar după moarte şi nu sunt supuse unui supliciu etern.

„Nu sunt pedepsiţi, cei care se căiesc obţin iertarea lui Dumnezeu şi intră în rândul sufletelor care Îl înconjoară, însă aceia care nu se pocăiesc şi, deci, nu pot fi iertaţi, dispar“, a declarat Papa Francisc. „Iadul nu există, există dispariţia sufletelor păcătoase“, a continuat Pontiful. Vaticanul contraatacă La scurt timp după publicarea articolului, Vaticanul a emis un comunicat prin care reclama că articolul nu a fost „o transcriere cu bună credinţă“ şi că întâlnirea dintre Papă şi Scalfari a fost una privată, nu un interviu formal. „Ceea ce a fost relatat de autor în articolul de astăzi este rezultatul reconstrucţiei sale, în care spusele Papei nu sunt citate ad literam. Niciun citat din articolul menţionat nu trebuie, prin urmare, să fie considerat o transcriere cu bună credinţă a cuvintelor Sfântului Părinte“, a spus Vaticanul.

The Catholic News Agency a arătat, de asemenea, că într-un articol controversat publicat în 2013, Scalfari a recunoscut că unele cuvinte atribuite Pontifului „nu au fost spuse de însuşi Papa Francisc“. Francisc este cel de-al 266-lea Papă al Bisericii Catolice şi primul care s-a născut în afara Europei. De când şi-a început mandatul papal, în 2013, Francisc a devenit cunoscut pentru sprijinirea reformei Bisericii Catolice şi pentru acţiunile militante de ajutorare a săracilor.

De asemenea, a adoptat o atitudine mai liberală faţă de tineri, de celelalte confesiuni şi de subiecte sociale, precum avortul, evoluţionismul şi homosexualitatea.

«Vrem să fim exorcizați!» Peste 500 de mii de italieni se simt posedați de diavol

Șofer român de TIR, descoperit mort în cabină, într-o parcare din Italia. «Casa lui era cabina camionului»