in

Papa Francisc permite preoţilor să ierte femeile care au făcut avort

Papa Francisc a anunţat că va permite preoţilor catolici să ierte păcatul avortului. Astfel, Suveranul Pontif a transformat o derogare temporară, acordată cu ocazia Anului Jubiliar al Milostivirii, într-una permanentă, ţinând, totuşi, să explice că întreruperea de sarcină rămâne „o faptă gravă”, dar că „nu este niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge şi şterge „.

„De astăzi înainte le acord tuturor prelaţilor, în virtutatea slujbei lor de slujire a enoriaşilor, permisiunea de a-i ierta pe cei care au comis păcatul avortului”, a scris Papa într-o epistolă apostolică menită să marcheze finalul Anului Milostivirii.

Măsura luată de Suveranul Pontif reprezintă o îmblânzire semnificativă a poziţiei Bisericii faţă de problematica extrem de controversată a avortului, acesta fiind, în fapt, recunoscut pentru că a reuşit să facă din Biserica Catolică o instituţie mult mai incluzivă şi mai permisivă. În acelaşi timp, însă, Înaltul Prelat a ţinut să reitereze „foarte ferm că avortul este un păcat grav, întrucât pune capăt unei vieţi nevinovate, dar nu există niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge şi şterge atunci când întâlneşte o inimă care se căieşte şi care îşi doreşte să trăiască în pace cu Dumnezeu”.

Biserica Catolică a condamnat dintotdeauna avortul ca pe un păcat imens, iar cei care îl comiteau erau automat excomunicaţi. În trecut, doar un episcop sau un duhovnic cu statut special putea garanta absolvirea de vină.

Într-un document făcut public anul trecut, Papa Francisc a descris „corvoada morală şi existenţială” prin care trec femeile care fac întrerupere de sarcină şi a declarat că a întâlnit „foarte multe femei care poartă în inima lor cicatricile acestei decizii dureroase şi agonizante”.

Vaticanul: «De acord cu incinerarea morților», dar cenușa nu trebuie dispersată în aer, ci dusă la cimitir

Exorcist la Vatican: «Demonul este foarte activ. Majoritatea preoților Bisericii Catolice nu mai cred că acesta EXISTĂ»

Preot italian: ”Cutremurele din Italia sunt o pedeapsă divină”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vaticanul: «De acord cu incinerarea morților», dar cenușa nu trebuie dispersată în aer, ci dusă la cimitir

România a colectat într-un an peste 30 de milioane de euro din taxele consulare. Românii din Italia, campioni cu 8,6 milioane