in

Pisa, rasism la şcoală: „O negresă nu poate lua 10”

Insulte anonime adresate unei eleve model la o şcoală tehnică din Pisa. „Mi-au scris şi că o negresă nu poate deveni avocat”.

Cărţi şi caiete rupte pe timpul recreaţiei, scrisori pline de gânduri şi insulte rasiste. Victima: o bună elevă fiică de imigranţi. Călăi: unul sau mai mulţi tineri rasişti care au luat-o în vizor.

S-a întâmplat la Pisa, la o şcoală tehnică. Fata are 14 ani şi este de origine senegaleză. După un şir de note bune la ultimele examene, a început o serie de persecuţii, cu şase scrisori anonime cu insulte introduse pe ascuns în jurnalul său. În plus, i-au rupt caietele şi cărţile.

Una dintre toate: «Nu s-a mai văzut niciodată o negresă care să ia 10 la Drept».

Tatăl elevei, un muncitor de 56 de ani şi care trăieşte de 15 în Italia, a decis să intervină, adresându-se colegilor săi şi şcolii, care a discutat acest subiect în consiliul profesoral, dar şi carabinierilor.

«M-am dus în clasă să vorbesc cu adolescenţii», a povestit bărbatul la „Il Tirreno”.

«Am încercat să fiu conciliant. „Pentru mine sunteţi toţi copiii mei”, am spus. Niciunul nu s-a emoţionat. Era ca şi cum povestea privea pe altcineva».

«Este o situaţie care mă face să nu mă simt bine – mărturiseşte fata. Să ştiu că în clasă este lume care gândeşte aceste lucruri despre mine este cu adevărat dureros. Au scris şi că nu există ca o negresă să devină avocat».

«Să spunem că în cazul a 50% e invidie şi pentru celălalt procent de 50% rasism, dar acum trebuie să înceteze», spune tatăl.

Carabinierii efectuează anchete şi, având în vedere că două dintre cele două scrisori au fost scrise de mână, nu ar trebui să fie dificil să se ajungă la autori. Mai bine ar ieşi singuri în faţă, cerând scuze.

Directorul şcolii a promis pedepse exemplare, dacă va descoperi vinovaţii. Deocamdată nu au fost găsiţi.

„Nu închiriem musulmanilor”. Cetăţeni italieni, refuzaţi la Bologna

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rimini, a încercat să traverseze și a fost spulberat de o mașină

Moțiune pentru votul diasporei, pentru ca exploatarea spectacolului de la alegeri să fie completă