in

Povestea dramatică a Elenei Alexa, fostă îngrijitoare de bătrâni: ”Nu vreau să mai aud de Italia” – VIDEO

Jurnaliștii italieni de la cotidianul Corriere della Sera au intervievat, într-unul din spitalele din România, o româncă aflată la tratament, care a lucrat timp de cinci ani în Italia, ca îngrijitoare de bătrâni. Femeia suferea de depresie în urma ”tratamentului” pe care l-a avut la locul de muncă, atunci când făcea munca de ”badante”. Povestirea Elenei Alexa este dramatică, în fața camerei de luat vederi a povestit zilele de coșmar pe care le-a avut și reacția familiei rămasă în țară.

Femeia a povestit despre cum se comporta cu ea femeia pe care o îngrijea. ”Tu muncești ca îngrijitoare pentru o doamnă bătrână, dar ei vor și să faci curățenie în casă, să calci, să faci de mâncare, să ai grijă și de copii. Apoi, după ce ei mâncau, îmi dădeau și mie puțin. Șase mere cumpăra doamna pe săptămână, ea mânca jumătate iar eu cealaltă jumătate, pe zi. Au pus un pat, pe un coridor, unde dormeau câinii. Doamna îmi spunea: ”românii, fii de c…, sunteți toți niște morți de foame.”, numai cuvinte urâte. Apoi, se trezea noaptea și îmi smulgea hainele. În felul ăsta am început să am atacuri de panică, am intrat într-o depresie gravă și m-am întors acasă. De cinci ani mă tratez aici”, a spus Elena.

De suferință a avut parte și familia ei, rămasă în țară. ”Îmi lipsea familia, nu ai sâmbătă liber, munceam 24 de ore din 24. Nu e ușor. Copilul meu, la 19 ani, avea deja părul alb, îi lipsea mama…la fel și soțul meu. Nu vreau să-mi mai amintesc nimic. Seara dormea (fiul, n.r.) cu fotografia aici (sub pernă, n.r.). Mereu îmi spunea: vino acasă, vino acasă, de ce nu vii acasă? Eu mă urc pe acoperiș și mă arunc, mă sinucid.”, a povestit românca.

Acum se tratează de bolile care au apărut după cei 5 ani de Italia. ”Simt ceva aici (în zona gâtului, n.r.), mă doare, apoi o durere mare aici (în zona pieptului, n.r.), îmi vine să plâng, nu pot să fac nimic, nu suport pe nimeni, trebuie să stau singură. Ce viață e asta?”, se întreabă femeia.

”Nu vreau să mai aud de Italia. Poate în vacanță. E mai bine să rămâi în țara ta, mănânci mai puțin, faci mai puține lucruri, dar stai în casa ta…e mai bine.”, a mai spus elena la sfârșitul interviului.

Depresia, tot mai frecventă printre îngrijitoarele din Italia: «Am lucrat la o familie cu trei bătrâni. Lucram 24 din 24»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Candidatură surpriză în Italia, la alegerile europarlamentare: ”Multă lume vrea să scrie Mussolini pe buletinul de vot”

Abia întors din Italia, prădat de o rudă apropiată, hoţii au cheltuit toţi banii la jocuri de noroc