in

Prețurile benzinei și motorinei au început din nou să crească în Italia. Cât costă astăzi

Prețul combustibilului crește din nou în Italia. Intervenția guvernului, cu reducerea accizelor până la sfârșitul lunii aprilie, ar putea deveni în curând inutilă: prețul benzinei și motorinei la distribuitor a început deja să crească din nou.

cresc preturile la benzina in Italia

Prețul combustibilului crește din nou în Italia

Prețul combustibilului crește din nou. La câteva zile de la intervenția guvernamentală, devenită efectivă – odată cu publicarea decretului în Monitorul Oficial – în urmă cu mai puțin de o săptămână, costul benzinei și motorinei la distribuitori este din nou la pragul de doi euro pe litru.

Scăderile de săptămâna trecută s-au datorat reducerii accizelor cu 25 de cenți, pentru o reducere totală de circa 30 de cenți pe litru.

Acum, însă, efectul pare să se fi dispărut deja, prețul la pompele de benzină începând din nou să crească.

Potrivit relatărilor din Staffetta Quotidiana, totul se datorează tendinței de creștere a prețurilor internaționale, care săptămâna trecută au crescut per total cu aproximativ 6 cenți pe litru la benzină și cu aproximativ 10 la motorină.

Draghi și ministrul Cingolani au spus-o în mod categoric, totul va depinde de piață. Reducerea accizelor făcută de guvern poate fi temporară sau mai prelungită în timp, dar oricum nu este soluția definitivă.

Astfel, prețul mediu al motorinei la distribuitorii de autoservire crește peste 1,8 euro pe litru, în timp ce cel al benzinei deservite sparge încă o dată doi euro pe litru.

Observatorul Prețurilor

Între timp, mediile prețurilor practicate, conform sondajului Observatorului Prețurilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice, văd la autoservire benzina la 1,840 euro pe litru și motorină la 1,833 euro pe litru. În ambele cazuri există o creștere între doi și trei cenți de euro.

În ceea ce privește beninăriile cu serviciu de alimentare, la benzină prețul mediu este de 1.971 € pe litru, în timp ce pentru motorină media este de 1.967 € pe litru. Următoarele zile și săptămâni ne vor spune dacă și când este nevoie de o nouă intervenție guvernamentală. Multe vor depinde de piață și de ceea ce o influențează, cum ar fi, desigur, războiul din Ucraina, scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
ucraineana moarta napoli

Sfârşit cumplit pentru o mamă ucraineană de 23 de ani: a murit carbonizată într-un apartament din Napoli

refugiati rimini hoteluri

700 de refugiați ucraineni, găzduiți în hoteluri din Rimini, refuză să fie mutați în alte regiuni ale Italiei