Menu
in

Alarma în Italia, prețul laptelui explodează: „Va depăși 2 euro”. Marii producători sunt îngrijorați

 Știri ItaliaPrețul laptelui în Italia peste 2 euro – Grupurile Granarolo și Lactalis avertizează că prețul ar putea trece peste doi euro. Într-un apel comun, marii producători cer guvernului să intervină pentru a ajuta afacerile din lanțul de aprovizionare. S-a atins deja 1,75 euro / 1,80 pe litru , dar cel mai mare risc este pentru decembrie 2022.

Prețul laptelui în Italia peste 2 euro

Valul de tensiune din cauza energiei scumpe si cresterea prețurilor, pe diverse fronturi, nu se potolește. Cea mai recentă alarmă vine din sectorul lactatelor de la două nume mari de pe piață: grupurile Granarolo și Lactalis.

Confruntați cu o energie scumpă și în contextul unei creșteri care durează de 12 luni, prețul laptelui ar putea depăși 2 euro pe litru, denunță giganții într-un comunicat, citat de AdnKronos.

„Este de neconceput ca un aliment primar și fundamental în dieta italiană să sufere o penalizare atât de puternică încât să comprime disponibilitatea consumului ”.

„Confruntați cu o situație care nu permite întârzieri în răspunsurile politice, grupul Granarolo și grupul Lactalis din Italia depășesc antagonismele obișnuite ale pieței.

Împreună, aduc în atenția guvernului preocuparea puternică cu privire la o inflație galopanta care de 12 luni a afectat sectorul agroalimentar italian și în special sectorul lactatelor.

Este necesară intervenția publică pentru a evita consecințe și mai dezastruoase pentru miile de companii care alcătuiesc lanțul de aprovizionare”, se arată într-o notă comună .

Costurile lanțului de aprovizionare sunt în creștere

„Inflația – explică companiile – a afectat semnificativ, cu cifre din două cifre, aproape toate articolele de cost care alcătuiesc lanțul de aprovizionare cu lapte: hrana animalelor, ceea ce a făcut necesară creșterea cu aproape 50% a prețului laptelui plătit fermierilor, ambalaje, componente suplimentare de producție utilizate în producția de produse lactate.

Astăzi, însă, cea mai mare îngrijorare este reprezentată de creșterea costurilor cu energia care în ultimele săptămâni au crescut într-o asemenea măsură încât este dificil să le transfere pe piață , într-un moment complex din punct de vedere economic pentru familiile italiene”.

„Deși ambele companii au absorbit independent inflația care oscilează între 25% și 30%, se arată în notă, din primăvară prețul laptelui pentru consumatori a crescut până la 1,75/1,80 euro/litru (date Nielsen) și ar putea crește și mai mult cu Decembrie 2022.

Italia, cafeaua din ce în ce mai amară: prețurile la bar continuă să crească

„Este de neconceput ca un aliment fundamental să sufere o penalizare atât de severă”

Este de neconceput ca un aliment primar și fundamental din alimentația italiană să sufere o penalizare atât de severă încât să-i comprime disponibilitatea pentru consum”, scriu firmele.

„Până în prezent , inflația a dus la o creștere a prețurilor cu 23/24%, dar costurile cu energia continuă să crească exponențial. Solicităm o măsură tranzitorie care să limiteze o creștere a inflației declanșată în principal de probleme geopolitice și de fenomene speculative evidente. Este nevoie de o intervenție urgentă a guvernului”.

Seceta distruge 70% din recoltele din Italia: explodează prețurile la cereale, fructe și legume

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version