in

Primarul Florenței, mesaj disperat: “Suntem pe punctul de a ne prăbuși, în genunchi”

Într-un interviu pentru Corriere della Sera, Dario Nardella, primarul din Florența, vorbește fără ocolișuri despre faptul că orașul-muzeu din Toscana, Italia, e la un pas de prăpastie din cauza pandemiei de coronavirus și urlă după ajutor.

“Suntem pe punctul de a ne prăbuși, în genunchi”, recunoaște Nardella, apoi face calculele pe nerăsuflate: “49.000.000 de euro am pierdut doar din taxa turistică, 18.000.000 – din faptul că nu au mai circulat autobuzele turistice, iar 15.000.000 – veniturile lipsă ale muzeelor ​​orașului”.

“Avem o gaură de 200.000.000 de euro, bani de care e nevoie urgent. Muzee? Nu am bani să le dau drumul! De aceea, Palazzo Vecchio și celelalte nu s-a redeschis pe 18 mai. Redeschiderea ne-ar costa 1.500.000 de euro, bani pe care nu îi avem”, a completat edilul, care e preocupat și de cei 4.100 de angajați ai municipalității, cărora nu le poate garanta plata salariilor până la finele anului.

”Dacă guvernul nu ne ajută cu o primă tranșă de lichidități, voi fi obligat să fac reduceri dramatice. Sincer, sunt dispus să opresc iluminatul public pentru a face economie. Metaforă? Nici vorbă. Pur și simplu nu mai putem să asigurăm nici asistența pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități sau contribuțiile către familiile aflate în nevoie.” a spus Dario Nardella

În plus, Nardella este bombardat cu proteste din partea comercianților și nu numai. Orașele-muzeu de artă în aer liber plătesc un preț mai mare în această pandemie, fiindcă autoritățile au dezvolat un model bazat aproape exclusiv pe veniturile din turism. “Rinasce Firenze”, cu un turneu pentru donații Nardella, experții din primărie și Universitatea lucrează la un plan numit “Rinasce Firenze”, care își propune să revoluționeze modelul actual.

“Fiindcă nu am primit nici un euro de la Guvern”, primarul a mers până acolo încât a solicitat donații de la oameni de afaceri. Prin urmare, plănuiește un turneu mondial în care să strângă fonduri, “pelerinajul” urmând să treacă prin China, SUA, Japonia, Marea Britanie, Germania și Franța. Banca de investiții Morgan Stanley și unii antreprenori ruși au contribuit deja.

Florența, capitala regiunii italiene Toscana, are 367.569 de locuitori (1.500.000 în zona metropolitană). Orașul de pe Arno este locul de naștere al Renașterii italiene. Centrul istoric atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982. Muzeele și palatele dețin adevărate comori, în special Palatul Pitti si Uffizi, care primește peste 1,6 milioane de turiști pe an. Florența a fost locul de naștere sau de domiciliu a numeroase personalități marcante, precum Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo, Donatello, ori Galilei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palermo, româncă arestată, era beată și o bătea pe bătrâna de 89 de ani de care trebuia să aibă grijă

Bilanțul deceselor din Italia revine sub 100, crește numărul de infectați cu 593