in

Prostituate la Milano, o treime românce. «Victime ale violenței și exploatării, nu se prostituează de bunăvoie»

”Mulți clienți vor raporturi neprotejate, însă deseori întâlnim prostituate cu boli transmisibile sexual, precum HIV”.

Audiere pe 29 septembrie la Palatul Marino din Milano în Comisia pentru Politici Sociale a reprezentanților asociațiilor de voluntariat Caritas Ambrosiana, Lule Onlus, Padri Somaschi și a responsabilei serviciului de urgență privind violurile de la spitalul Mangiagalli, Alessandra Kustermann, scrie Il Giorno.

Potrivit datelor furnizate, dintre cele 1.854 de femei întâlnite pe străzile din orașul Milano și din zona metropolitană, 63% sunt originare din țările din estul Europei, 29% sunt africane și 3% sud-americane. Însă dacă se intră în detaliu privind naționalitatea, grupul cel mai numeros e cel al româncelor (37%) urmat de cel al nigerienelor (28%).

”Ne îngrijorează prezența tot mai masivă de minori, în special în rândul nigerienelor”, a explicat Valerio Pedroni de la Padri Somaschi. Unitățile stradale au întâlnit și 187 de persoane transsexuale și 211 bărbați. ”Este vorba în ansamblu de persoane victime ale violenței și exploatării. Nu se prostituează de bunăvoie”, a adăugat sora Claudia Biondi de la Caritas Ambrosiana.

Dintre cele peste 2.252 de persoane întâlnite de unitățile stradale, 1.124 erau prezențe noi. ”Există o puternică rotație – a adăugat Valerio Padroni – fiindcă criminalitatea organizată nu dorește să se obișnuiască prea mult pe un teritoriu, să creeze legături cu rezidenții sau chiar cu unitățile stradale”.

Alessandra Kustermann a lansat și o alarmă pe plan sanitar. ”Mulți clienți doresc raporturi neprotejate – a subliniat – însă deseori întâlnim prostituate cu boli grave transmisibile sexual, precum HIV. Mă întreb cu ce conștiință pretind acești bărbați asemenea raporturi, care cauzează propagarea infecțiilor printre prostituate și celelalte femei care fac parte din viața lor”.


Citiți și:

Povestea tristă a unei românce din Italia: Lioara, 28 de ani, ucisă pe un câmp din Boscomatico

Operațiunea Maimuța, și-au trimis cumnata de 18 ani să se prostitueze, arestat un cuplu de români la Reggio Emilia

Firenze: româncă de 18 ani răpită de albanezi, eliberată de carabinieri după aproape o lună

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român găsit mort în mașina în care dormea după cutremur, autoritățile încearcă să afle cauzele decesului

Dormeau cu 300 de grame de hașiș ascuns în pernă, cuplu de români arestat la Ragusa