Menu
in

„Cartier roșu” la Roma din luna aprilie. Primăria a aprobat proiectul

Un „cartier roşu” unde prostituţia va fi oficial tolerată va fi deschis în aprilie la Roma. Anunţul, făcut în week-end de primarul cetăţii eterne, a turnat gaz peste focul unei polemici deja aprinse.

Amsterdam-ul e poate cel mai faimos, dar nu e singurul mare oraş cu un asanumit „district roşu”. Din primavara, se adăugă şi Roma acestui club „select”. Consiliul municipal a propus autorizarea prostituţiei într-o parte nelocuită a cartierului de afaceri cunoscut sub numele de EUR, situat la sud de centrului istoric. Iar primarul de centru stânga, Ignazio Marino, a aprobat proiectul chiar dacă există o puternică opoziţie.

În EUR se afla sedii de ministere, clădiri de birouri şi zone rezidenţiale. În acelaşi timp însă străzi întregi sunt deja – de facto – un soi de „cartier roşu” al cetăţii eterne. Localnicii se plâng că există peste 20 de astfel de zone „specializate”, inclusiv pentru travestiţi şi prostituţie masculină. Nu putem să eliminăm acest fenomen, e mai bine să încercăm să-l ţinem sub control, spun iniţiatorii.

Primarul Romei propune cartiere cu felinare roşii. Iată unde vor fi create

„Planul nostru este să eliberăm cele mai multe străzi de acest fenomen şi să-l concentrăm în câteva zone bine stabilite. În acealsi timp, vrem să activăm unele servicii care pot veni în sprijinul prostituatelor”, a declarat Andrea Santoro, consilier municipal, pentru ProTv

Sunt numeroşi contestatari ai proiectului municipalităţii. Mulţi localnicii spun că prostituţia nu va fi îngrădită, ci din contra.

„Absolut nu. Suntem aici de 50 de ani şi lucram cu copii. Cred că e total nepotrivit. Deja e o mare problemă cu prostituţia. Să ne imaginăm ce se întâmplă când devine o activitatea desfăşurată ziua în amiaza mare”, spune Giancarlo Riposati, proprietarul unui parc din EUR.

Odată ce se deschide oficial „cartierul roşu”, poliţia ar urma să aplice amenzi drastice, chiar şi de 500 de euro, prostituatelor care îşi exercita activitatea în afara zonei autorizate. Iar dacă proiectul se va dovedi o reuşită, consiliul muncipal intenţionează să instituie şi alte „cartiere roşii” în aceeaşi zonă.

Prostituţie la Roma: 100.000 de clienţi, 5.000 de fete ținute în sclavie, 60% sunt din România

Nouă milioane de italieni se duc la prostituate

Salvini (Lega Nord): „Să redeschidem bordelurile în Italia” / 95% dintre prostituatele de pe stradă sunt românce

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version