in

„Maimuţă, întoarce-te în ţara ta! Te bag în spital „. Un şofer a agresat o fată de origine marocană

Lovituri, insulte rasiste şi invitaţia de a se întoarce în ţara sa. Este agresiunea suferită de Tellage Hajar, o italiancă de 18 ani născută şi crescută la Bologna, dar fiică de imigranţi marocani.


Fata luase un autobuz pentru a merge de la Bologna la Castel Maggiore, unde locuieşte mătuşa ei. A fost ultima care a coborât, dar când încă era cu un picior pe scară şoferul a plecat de pe loc şi apoi a frânat brusc. «L-am întrebat uimită ce face – a povestit la „Il Resto del Carlino” – şi el mi-a spus: „Data viitoare te mişti, c…!”».

Când Tellage Hajar i-a răspuns la insultă cu un „idiotule”, şoferul s-a năpustit asupra ei. «Mi-a dat două palme, dar le-am parat cu braţele. Atunci şi-a luat avânt şi mi-a dat un şut foarte puternic cu bocancii de şantier împotriva accidentelor de muncă în abdomen, în partea inferioară a pântecului».

Violenţă fizică, dar şi verbală, printre altele rasistă: «M-a insultat: „Maimuţă urâtă, întoarce-te în ţara ta! Te bag în spital”. Am simţit o stare teribilă de rău, am căzut, m-am lovit cu spatele de trotuar şi nu am mai reuşit să mă mişc».

Şoferul a plecat apoi în grabă, însă mai mulţi martori au fotografiat numărul de înmatriculare. Pentru fată urâta aventură s-a încheiat la Urgenţă, de unde a fost lăsată să plece cu 40 de zile de îngrijiri medicale.

Elevi străini în şcolile italiene: 155.000 români. 51,7% sunt născuţi şi crescuţi în Italia

A prezentat denunţ. Între timp Tper, societatea care gestionează transportul public în Emilia Romagna, l-a identificat şi suspendat pe şoferul de autobuz acuzat de agresiune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Operaţiunea „Red Gold”, zece români arestaţi în Marche

Român de 52 de ani, fără adăpost, mort la Torino