in

Răcnetul Carpaților în Diaspora: Românii din Torino ies în stradă contra megamoscheii din București

Protest neașteptat în 20 octombrie în fața consulatului român din Torino. În 20 octombrie, via Ancona 7, 13 – 16, va avea loc un protest organizat de Mariana Barbuia, la care sunt chemați românii care trăiesc în Torino și Piemont, pentru a spune NU proiectului de a construi cea mai mare moschee din Europa în București, informează Torino Oggi.

Decizia de a construi moscheea a creat polemici în România, ajungând chiar la Curtea Supremă de Justiție. De ani de zile, Turcia a declarat că e pregătită să finanțeze, în București, construirea unei moschei, dar niciun guvern român pentru o lungă perioadă de timp au răspuns la această disponibilitate.

Comunitatea musulmană din România este de aproximativ 70.000 de persoane, echivalentul a 0,3% din populație. Dar există și albanezi, romi și comunitățile de imigranți din Orientul Mijlociu. Cea mai mare moschee din România de azi are sediul în Constanța, în regiunea istorică a Dobrogei, unde de secole trăiesc minoritățile tătară și turcă.

Poziția autorităților române s-a schimbat în ceea ce privește construcția moscheii în mandatul fostului prim-ministru Victor Ponta, care a decis să acorde gratuit pentru o perioadă de 49 de ani pentru comunitatea musulmană din România un teren de 11.000 de metri pătrați în apropiere centrul expozitional Romexpo. Potrivit presei românești, terenul ar avea valoarea de aproximativ 4 milioane €, mai scrie sursa citată.

Decizia a stârnit critici dure în țară. Și acum românii care trăiesc în Piemont doresc să-și facă vocea auzită, încheie Torino Oggi.

Organizatoarea Mariana Barbuia este o simpatizantă înfocată a lui Cătălin Berenghi, personajul înfierbântat ultranaționalist care luptă contra moscheii din București, cel care a îngropat două carcase de porci pe terenul care a fost concesionat comunităţii musulmane din România.

Pe pagina sa de Facebook, cu majuscule, Mariana Barbuia, învelită în tricolor, face acest apel către românii din Torino:

”DRAGI PRIETENI DIN TARA SI DIASPORA . VA ROG SA FITI SOLIDARI CU ACTIUNEA DL . Catalin Ioan Berenghi IN DATA DE 20/10/2017 IN PROCESUL INITIAT IMPOTRIVA CONSTRUIRII CELEI MARI MARI MEGA MOSCHEE LA BUCURESTI SI PRIMIREA COTELOR OBLIGATORII DE IMIGRANTI .

PERSONAL AM AUTORIZATIA DE LA CHESTURA DIN TORINO UNDE INVIT TOTI PRIETENII din TORINO SI PERIFERIE , CUNOSCUTI SI NECUNOSCUTI SA PARTICIPE INTRE ORELE 13-16 aproape de CONSULATUL ROMAN VIA ANCONA 7 COLTUL LUNGO DORA FIRENZE . DOAR UNITI DEVENIM O FORTA A REUSITEI , VA MULTUMESC !”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rugbystul Costel Blănaru a avut o nouă șansă în închisoare la Brescia: «Când mi-am luat rămas-bun de la soție și fiică a doua oară, m-a durut inima»

Soldat român decedat în Italia în Primul Război Mondial, comemorat după 99 de ani