in

Rasism la Veneția, profesoară concediată: ”Trebuie să eliminăm copiii musulmanilor, sunt viitori delincvenți”

Cazul a izbucnit în octombrie, după ce deputații Giulio Marcon și Celeste Costantino, de la Sinistra Italiana, au prezentat o interpelare ministrului Învățământului, semnalând textele și expresiile conținute în profilul Facebook al profesoarei. Elevii săi au fost cei care au observat, primii, ce scria profesoara. În acele postări dorea moartea refugiaților, chiar și a copiilor, în special musulmani. De atunci profesoara, care și-a cerut scuze în mod public, nu s-a mai prezentat la catedră.

Acele fraze rasiste împotriva extracomunitarilor și musulmanilor erau de neconceput și incompatibile cu meseria de profesor. Din acest motiv ministerul a decis concedierea Fiorenzei Pontini, profesoară de engleză la Liceul ”Marco Polo”, care în iulie a postat pe Facebook expresii rasiste. Profesoara a decis să atace măsura la Tribunalul Administrativ Regional din Veneto.

Una dintre frazele scrise de profesoară: ”Și apoi am dreptate când spun că trebuie să eliminăm și copiii musulmanilor fiindcă sunt viitori delincvenți”. O alta: Îmi pare rău că unii se salvează… să ardă cu toții”, cu referire la extracomunitarii care încearcă să traverseze marea în mici bărci care ajung în bătaia valurilor. ”Această invazie de refugiați este ciuma celui de-al treilea mileniu cu diferența că boala a fost stârpită, pe asta o s-o păstrăm la infinit”. În profilul Facebook îl proslăvea pe Mussolini și existau și insulte la adresa președintei Camerei, Laura Boldrini, și a premierului Matteo Renzi.

În interpelare cei doi parlamentari întrebau dacă ministrul intenționează să demareze o procedură disciplinară. Ministrul a făcut acest lucru și concluzia a fost concedierea, considerând că acele luări publice de poziție nu sunt compatibile cu cerințele de bază solicitate fiecărui dascăl, indiferent ce materie predă sau ce idei personale are acesta.


Citiți și:

Copilul e român? Să meargă pe jos la școală! Caz halucinant de rasism la Cantagallo, în Toscana

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Papa Francisc: «Atenție la escrocii care vând bilete la audiența generală, intrarea e liberă»

Messina, român de 45 de ani, om al străzii, jefuit înainte de a muri