in

Di Maio: „Am expulzat 30 de diplomați ruși”. Moscova: „Vom da un răspuns adecvat”


Diplomați ruși expulzați din Italia. „Am expulzat 30 de diplomați ruși din motive de securitate națională”. Acest lucru a fost anunțat de ministrul de externe Luigi Di Maio la Berlin.

Diplomați ruși expulzați din Italia

„Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorul Ettore Sequi, l-a chemat în această dimineață pe ambasadorul Federației Ruse în Italia, Serghei Razov, la Farnesina, la instrucțiunile mele, pentru a-i notifica decizia guvernului italian de a expulza 30 de diplomați ruși în serviciu la Ambasadă în calitate de „personae non grata””, a spus Di Maio.

„Această măsură, luată de comun acord cu alți parteneri europeni și atlantici, a devenit necesară din motive legate de securitatea noastră națională, în contextul actualei situații de criză, rezultată din agresiunea nejustificată împotriva Ucrainei de către Federația Rusă”, a explicat ministrul.

O măsură similară a fost luată de Franța, Germania și Danemarca.

Derapajul ministrului italian de Externe: „Putin este mai rău decât un animal”

Răspunsul Moscovei

Moscova nu va lăsa fără răspuns decizia Romei de a expulza 30 de diplomaţi ruşi, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. „Rusia va da un răspuns adecvat”, a declarat Zakharova reporterilor, după cum a raportat Interfax, potrivit tg24.sky.it

Zakharova ia sugerat că Rusia intenționează să expulzeze diplomați italieni aflați la Moscova. Potrivit Kremlinului, expulzarea diplomaților de către mai multe țări europene demonstrează „lipsa de previziune” a Europei. 

surse: tg24.sky.it , gazetaromaneasca.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
alunecare de teren italia

Alunecare de teren la Potenza, familie de români evacuată, plasată într-un hotel – VIDEO

Paula Șalar reprezintă România la Veneția

„Sunt onorată să reprezint România, ca artist plastic, la Veneția”