in

Refugiații din Ucraina își pot aduce animalele de companie în Italia

Refugiații din Ucraina își pot aduce animalele de companie în Italia. Ministerul Sănătății a dat aprobarea pentru accesul animalelor refugiaților ucraineni din Italia: „Întreaga rețea națională de adăposturi, precum și cele gestionate de Autoritatea Națională pentru Protecția Animalelor (ENPA) sunt gata să primească în acord cu serviciile publice de sănătate”, a spus Enpa.

Refugiații din Ucraina își pot aduce animalele de companie în Italia

Refugiații ucraineni își vor putea aduce animalele de companie în Italia: știrea este dată de Enpa, organismul național pentru protecția animalelor.

Ministerul Sănătății a autorizat accesul făcând o excepție de la prevederile legislației privind circulația animalelor domestice în Uniunea Europeană.

Președintele național al Enpa, Carla Rocchi, a făcut cunoscut printr-un comunicat de presă că „întreaga rețea națională de padocuri și adăposturi sanitare, precum și adăposturile de pisici administrate de Autoritatea Națională pentru Protecția Animalelor, de la nord la sud, este gata să salute acordul cu servicii de sănătate publică”.

OK de la Ministerul Sănătății

Mulți, în încercarea de a scăpa de conflictul care le distruge teritoriul, iau ceea ce este strict necesar și își iau și animalele cu ei. O decizie care ar putea insa intra in conflict cu legislatia actuala din Uniunea Europeana care reglementeaza circulatia animalelor.

În ultimele zile, Polonia, Ungaria și România au decis deja să ia aceeași decizie implementată acum de Italia. Enpa, pe lângă faptul că s-a arătat mulțumit de ceea ce a fost făcut de ministerul condus de Roberto Speranza, a declarat că a pus la dispoziție secții pentru a găzdui câini, pisici și toate celelalte animale de companie care vor sosi.

Enpa trimite alimente și medicamente pentru animale

Nu numai. Așa cum o fac deja multe asociații italiene și internaționale care organizează transportul de haine, medicamente și produse de primă necesitate, ENPA a mai anunțat că organizează transportul de alimente pentru animale și medicamente veterinare: „Am deschis un canal de contact direct cu membrii Enpa și voluntari de naționalitate ucraineană pentru a colecta toate rapoartele și cererile de intervenție”. În plus, a fost înființat un e-mail [email protected], legat de situația de urgență, scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
ambasador dancau italia

Klaus Iohannis a semnat decretele de acreditare pentru noii ambasadori din Italia și Spania: Gabriela Dancău vine la Roma

accident roman apuglia

Român accidentat grav la Andria, în Puglia, ambulanța și poliția au ajuns cu întârziere