in

Revoltă la Napoli împotriva restricţiilor. Guvernatorul De Luca: «Vom închide totul»

Ciocniri violente între manifestanți și polițiști în Napoli, după ce guvernatorul regiunii Campania a instituit un lockdown in intervalul 23.00 /5.00 pe fondul cresterii cazurilor de infecţii.

Guvernatorul Vincenzo De Luca a cerut premierului italian Giusepe Conte un blocaj național și a anunțat că va închide regiunea „timp de 30 până la 40 de zile” pentru a evita răspândirea virusului, potrivit CNN. „Spus într-un mod brutal clar, nu vreau să ne trezim în fața camioanelor militare care transportă sute de sicrie. Vom merge mai departe şi vom închide totul”, a spus De Luca.

Campania a înregistrat vineri un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19.

Restricţiile nu au fost pe placul napolitanilor care au protestat în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii, ajungându-se la ciocniri violente cu forţele de ordine.

Demonstranţii au scandat sloganuri şi s-au adunat în faţa administraţiei regionale, aruncând artificii şi fumigene, relatează agenţia ANSA. Tineri care purtau hanorace cu glugă au dat foc coșurilor de gunoi și s-au bătut cu polițiștii. Imaginile difuzate de televiziunile italiene au arătat apoi manifestanți care au lovit cu bâtele mașinile de poliție, au aruncat cu pietre și au spart geamurile autoturismelor.

O echipă a televiziunii SkyNews Tg24 a fost agresată, în direct, şi fugărită pe străzile oraşului. Principalele sloganuri ale manifestanţilor priveau libertatea şi demisia guvernatorului De Luca.

Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, dar a fost folosită și forța fizică în confruntările cu insurgenții.

Violențele au avut loc după ce Italia a înregistrat ieri, 23 octombrie, un nou record de îmbolnăviri zilnice: peste 19.000 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dezastru în Italia, astăzi 19.143 de cazuri noi și 91 de decese. Ministerul Sănătății: „Situația foarte gravă, e nevoie de măsuri drastice”

luca toni

Fostul fotbalist Luca Toni, atacat şi jefuit de bărbaţi înarmaţi în propria casă: «Copiii sunt traumatizați după o spaimă cumplită»