Menu
in

Roma, un autobuz ATAC plin de oameni a intrat într-un copac, șoferul a adormit la volan, 29 de răniți

Un autobuz urban a intrat într-un copac la Roma, pe Via Cassia: s-a întâmplat miercuri dimineață, la scurt timp după ora 9 dimineața. Primele informații vorbeau de circa 29 de pasageri răniți, din cei peste 40, câți erau în autobuz.

Autobuzul implicat este numărul 301, care face legătura între Giustiniana și Termini. Dintre pasagerii răniți, nimeni nu este în pericol de moarte, chiar dacă cel puțin cinci dintre ei au fost transportați la spital în cod roșu.

Ipotezele sunt că șoferul a fost distras de folosirea telefonului sau i s-a făcut rău sau a adormit.

Telefonul mobil al șoferului a fost sechestrat pentru verificări. Testele de consum de alcool și droguri efectuate pe șoferul autobuzului au fost negative.

Martorii au povestit cum s-a întâmplat accidentul și mulți spun că șoferul a adormit. Anna, de 25 de ani, se numără printre răniți. «Eram în spatele autobuzului, urcasem la stația Grottarossa – spune ea – după oprirea din San Godenzo, strada era destul de liberă, dintr-o dată, am auzit un zgomot puternic și toți oamenii din autobuz au venit peste mine. Nu știu ce s-a întâmplat, dacă șoferul a adormit sau dacă autobuzul a alunecat pe șoseaua umedă, am crezut, de asemenea, că un copac s-a prăbușit peste noi».

Ashen Silva, 28 de ani, originar din Sri Lanka, este sigur că șoferul a adormit: „Șoferul, înainte de a ne băga pe toți în copac, a adormit. L-am văzut înclinând capul în lateral și închizând ochii. De aceea autobuzul a derapat și a intrat în pin”. „Stăteam acolo, lângă șofer”, spune Ashen. „Două femei erau lângă mine. Cred că l-au văzut și el aplecând capul și închizând ochii. „

În schimb Andrea Sabbatucci, un student în vârstă de 18 ani, internat la Spitalul Aurelia, a spus că l-a văzut pe șofer „folosind telefonul, trimiterea și răspundea la mesaje”, dar „nu știe să spun dacă în momentul exact al accidentului avea telefonul mobil în mână, pentru că ultima dată când m-am uitat la el a fost cu câteva opriri înainte de accident „.

Șoferul jură că nu folosea telefonul: „Nu vorbeam la telefon. Primisem ultimul apel cu o oră mai devreme de la soția mea”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version